25.10.18 u 10:24

MHP I PERUTNINA

Investicioni plan za Perutninu Ptuj u vrijednosti od oko 200 miliona eura

Predstavnici ukrajinske kompanije MHP održali su juče sastanak sa slovenačkim novinarima na kome su razgovarali o akviziciji kompanije Perutnina Ptuj i neposrednim planovima.

Perutnina Ptuj će imati velike benefite od investicije kompanije MHP, ako se proces akvizicije okonča.

„Naš plan je da investiramo oko 200 miliona eura u proizvodnju u narednih 5 godina, kako bismo podigli kompaniju na najviše europske standarde i osigurali da potrošači u Sloveniji i širem regionu dobijaju najkvalitetnije proizvode. To obuhvata dovođenje opreme i tehnologije na nivo najviših industrijskih standarda, kao i renoviranje farmi zarad unapređenja standarda koji se odnose na životnu sredinu, dobrobit životinja i društvenu odgovornost“, istaknuo je dr. John C. Rich, predsjednik Upravnog odbora MHP-a.

„Ovo je jedna od najznačajnijih strateških investicija kompanije MHP, zbog čega smatramo da je ona važna prekretnica i uvjereni smo da će nam omogućiti povećanje prodaje proizvoda Perutnine Ptuj na tržištima Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na kojima već poslujemo, a da će istovremeno otvoriti vrata novih poslovnih prilika.“

Cilj kompanije MHP je da ojača odnos sa svim akterima koji su pomogli izgradnju brenda i kompanije Perutnina Ptuj, uključujući i trenutni menadžment tim, zaposlene, farmere i dobavljače u regionu.
 
Do sada smo dobili odobrenja od Komisija za zaštitu konkurentnosti u Austriji, Srbiji i Makedoniji, a očekujemo slične rezultate po okončanju rada Komisija na ostalim tržištima u regionu. Očekujemo da će cjelokupan proces akvizicije uskoro biti završen.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO