03.07.20 u 12:09

UPS!

Imate li noćne more?

Većina ljudi barem je jednom u životu iskusila noćne more. Iako im uzrok nije poznat, postoje faktori koji povećavaju vjerojatnost da se one pojave.

Noćne more mogu nas toliko iscrpiti da ujutro nemamo snage ustati iz kreveta. Ne zna se što ih uzrokuje niti kako ih možemo izbjeći, no navodno u tome ima ulogu toplina prostorije u kojoj spavamo.

Dr. Neil Stanley, bivši šef Britanskog društva za spavanje, tvrdi da zagrijana soba može utjecati na kvalitetu sna i izazvati noćne more.

"Na žalost, toplina čini snove življima, što može dovesti do noćnih mora", kaže dr. Stanley. "Ako je u spavaćoj sobi pretoplo, R.E.M. faza sna mogla bi trajati dulje, a to je faza u kojoj su snovi življi.  Ako imate dulju R.E.M. fazu, veća je vjerojatnost za noćne more", objašnjava dr. Stanley.

On tvrdi kako je idealna temperatura sobe u kojoj ćete spavati od 16 do 18 Celzijevih stupnjeva.

Osim spuštanja temperature u sobi, obratite pozornost na još nekoliko faktora koji mogu utjecati na pojavu noćnih mora, a to su stres, alkohol, lijekovi, vrućica i konzumacija jako začinjene i teške hrane prije odlaska na počinak.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO