06.10.17 u 15:31

SJAJNE VIJESTI ZA NAVIJAČE ŽELJEZNIČARA

Šiljak najavio novi projekat

U Plavom salonu stadiona Grbavica održana je press konferencija FK Željezničar na kojoj su predstavnici kluba i Općine Novo Sarajevo potpisalii ugovor o podršci u izgradnji južne tribine, te unaprijeđenje infrastrukture Stadiona Grbavica za A reprezentacije.

“Naša pomoć koja se pruža razvoju sportske infrastrukture je aktivna. Naš najvažniji cilj je bio dovesti reprezentaciju i napraviti evropsku Grbavicu. Sutra imamo događaj kojem smo svi težili. Mi danas potpisujemo ugovor o realizaciji planirani budžetski sredstava za gradnju stadiona u ovom slučaju južne tribine. Ugovor je vrijedan 200.000 KM. Nadamo se d će ovo biti dobra injekcija Želji i da će probuditi sve ostale nivoe vlasti”, rekao je načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo i dodao:


“Ima tu još posla raditi. Iskreno se nadam da će atmosfera na utakmici sutra biti dostojanstvena i sve ono što se vrednuje za igranje međunarodnih utakmica da će biti ispunjeno. Nadam se da neće biti incidenata koji će nas udaljiti od željenog cilja. Žečimo da Grbavica što prije sija u pravom izdanju kakvom i zaslužuje.”


Medijima se obratio i direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak.


“Došli smo do dana da će se na našem stadionu odigrati utakmica naše reprezentacije. Ovo je rezultat dobre saradnje FK Željezničar i Općine Novo Sarajevo. Želim se zahvaliti načelniku Koldži. Svima nam je interes da naša reprezentacija sutra postigne što bolji rezultat. Nadamo se da će naša Grbavica uskoro sijati u pravom izdanju”, bile su riječi Mirsada Šiljka.


Čelnici Željezničara, nakon završetka izgradnje južne tribine, kreću sa izgradnjom nove zapadne tribine.


– Radimo na idejnom planu za izgradnju zapadne tribine. Vodili smo računa o tome prilikom planiranja južne tribine. Već smo počeli sa pripremanjem dokumentacije za urbanističku i građevinsku dozvolu. Želimo da stvorimo stadion koji dolikuje ovom gradu, klubu i reprezentaciji – kazao je Mirsad Šiljak.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO