24.06.20 u 21:37

GRANIČNA POLICIJA BIH

I zvanično od ponoći u Hrvatsku samo uz 14 dana samoizolacije

Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u Hrvatsku tranzitiraju kroz BiH, Srbiju, Kosovo i Sjevernu Makedoniju.

Hrvatska je zvanično obavijestila Graničnu policiju BiH da će od ponoći građani BiH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije moći da uđu u tu zemlju samo uz obaveznu samoizolaciju od 14 dana, rekla je Srni portparol Granične policije BiH Franka Vican.

“Odlukom Štaba civilne zaštite Hrvatske o dopuni odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske, od 25. juna u 00.00 sati propisano je da su osobe koje dolaze u Hrvatsku iz BiH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije dužne boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu, odnosno drugom odgovarajućem prostoru, u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku”, navedeno je u obavještenju.

Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u Hrvatsku tranzitiraju kroz BiH, Srbiju, Kosovo i Sjevernu Makedoniju.

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata registrovana 22 nova slučaja zaraze virusom korona.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO