30.01.20 u 16:18

USPJEH

Huawei gradi 5G mreže u Velikoj Britaniji i EU

Gotovo istovremeno Europska komisija u srijedu je široj javnosti obznanila svoju odluku o načinu odabira dobavljača prilikom izgradnje i implementacije 5G mreže u državama članicama Europske unije.

Britanska vlada odlučila je dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u uvođenju 5G infrastrukture u Velikoj Britaniji.

Takva odluka stiže unatoč upozorenjima i diplomatskim pritiscima od strane američke administracije.

Britanski premijer Boris Johnson jučer je izjavio kako je moguće biti u tijeku s novom 5G tehnologijom i bez ugrožavanja nacionalne sigurnosti ili "dubokog obavještajnog odnosa" sa SAD-om.

Službenu odluku Londona pozdravio je i Victor Zhang, potpredsjednik Huaweija.

"Mi u Huaweiju smo uvjereni u dobrobit odnosa s Velikom Britanijom. Drago nam je da ćemo raditi na implementaciji mreže nove generacije u toj partnerskoj državi. Ova odluka rezultirat će naprednijom, sigurnijom i isplativijom telekomunikacijskom infrastrukturom koja je prikladna za budućnost. Huawei će svojim proizvodima i uslugama Velikoj Britaniji pružiti priliku da postane vodeći igrač na globalnom tehnološkom tržištu".

Gotovo istovremeno Europska komisija u srijedu je široj javnosti obznanila svoju odluku o načinu odabira dobavljača prilikom izgradnje i implementacije 5G mreže u državama članicama Europske unije.

Iz odluke Europske komisije nedvosmisleno proizlazi kako kompaniji Huawei neće biti zabranjeno sudjelovanja u natječajima za izgradnju mreže nove generacije. Znakovito je i to kako je priopćenje europskih čelnika uslijedilo samo dan nakon što je identičnu odluku jučer objavila Velika Britanija koja za dva dana i službeno napušta Europsku uniju.

Kompanija Huawei pozdravila je odluku Europske komisije s tezom kako je ovaj racionalan potez jamac digitalne budućnosti europskog kontinenta ali i njegovog privrednog rasta.

"Huawei je u Europi prisutan gotovo 20 godina. Tijekom tog razdoblja kompanija je jasno pokazala svoju ulogu u tehnološkom svijetu, ali i više puta javnost suočila s istinom. Ta istina ogleda se u tome da je Huawei kompanija koja brine za svoje korisnike i jamči sigurnost na svim razinama. Nastavit ćemo surađivati i graditi odnos s europskim vladama i svim poslovnim partnerima u industriji, a sve kako bismo sigurnosne standard podigli na još višu razinu", saopšteno je danas iz kompanije Huawei.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO