13.12.16 u 21:15

PREDAN TUŽILAŠTVU USK

Haris Balić zbog duga ubio oficira

Haris Balić (36) iz Bihaća, koji je osumnjičen da je u ponedjeljak naveče ubio Seada Durakovića, oficira Oružanih snaga BiH, nakon saslušanja u prostorijama MUP-a USK predan je danas Tužilaštvu USK.

Duraković je ubijen u Ulici Skendera Kulenovića ispred svoje kuće. Prema riječima portparola MUP-a USK Snježane Galić, građani su o pucnjavi obavijestili policiju, čiji su pripadnici po dolasku na lice mjesta zatekli beživotno Durakovićevo tijelo.


Nakon toga organizovana je potjera za ubicom, koji se dao u bijeg, i on je uhapšen u naselju Luke, na lokaciji udaljenoj nekoliko kilometara od mjesta na kojem se dogodilo ubistvo.


Nezvanično, Duraković je, nakon što se susreo s ubicom, pokušao pobjeći trčeći prema svojoj kući, ali je pogođen s više hitaca iz pištolja. Tom prilikom nekoliko hitaca je izazvalo manja oštećenja na pomenutoj kući.


Oružje kojim je počinjen zločin naknadno je pronađeno nakon što ga je Balić odbacio tokom bijega. U policiji nisu željeli govoriti o motivu ovog ubistva, a nezvanično saznajemo da su ubica i ubijeni bili u bliskom srodstvu.


Prema tim informacijama, Duraković je Baliću dugovao novac te u više navrata odbijao da mu ga vrati. Inače, Duraković je postao poznat široj javnosti nakon što ga je u novembru protekle godine Sud BiH osudio na tri godine zatvora zbog primanja mita i pokušaja nezakonitog zapošljavanja u Oružanim snagama BiH.


U tom sudskom procesu na šest mjeseci zatvora osuđen je i Sead Fazlić kao pomagač u pomenutom krivičnom djelu. Sudskom presudom je bilo utvrđeno kako je Duraković kao visoki oficir od određenih osoba uzimao novac te im obećavao kako će ih zaposliti u Oružanim snagama BiH.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO