09.10.20 u 13:57

GRAND KAFA

HAJDE DA IMAMO VREMENA!

Za sve dobro je potrebno vrijeme. Tako je i za kafu. Šoljica prave svježe mljevene kafe traži vrijeme da je pripremimo i u njoj uživamo. I baš zato volimo da je pijemo u društvu jer znamo koliko je danas vrijeme važna valuta i upravo ti trenuci koje posvetimo kuhanju kafe i ispijanju sa dragim ljudima predstavljaju savršen mali „bijeg” od ubrzane svakodnevnice.

Više je nego jasno da danas svi brzo živimo, da dan mjerimo često u sekundama, ali i da nam vrijeme ponekad odlazi na pojedine stvari koje i nisu toliko bitne.

„Nemam vremena” je postala uzrečica, postala je slogan sadašnjeg vremena, makar se to odnosilo na stvarne obaveze ili na gledanje u ekrane.

Čak je i zajednička kafa postala gubljenje dragocjenog vremena.  A upravo su ti trenuci provedeni u druženju sa porodicom i prijateljima, kada usporimo i zastanemo, kada se „ima vremena za kafu“, ono što nas ispunjava, ono što čini život ljepšim i nas sretnijim.

Zato, hajde da se podsjetimo šta su bitne stvari u životu. Da definišemo prioritete. Upravo to nam poručuje i nova kampanja Grand kafe.