26.11.19 u 10:14

PRIPAZITE

Gripa - koje se komplikacije mogu pojaviti

Najčešće komplikacije su bolesti dišnih puteva od upale sinusa ili upale uha pa do upale pluća koja je među najtežim komplikacijama.

Sezona gripe je počela, i nerijetko dođe i do težih komplikacija.

Komplikacije
su češće u starijoj populaciji te kod ljudi oboljelih od hroničnih nezaraznih bolesti poput opstruktivne bolesti pluća, dijabetesa, kod onih s hroničnim bolestima bubrega, jetre, živčanog sistema i s drugim hroničnim bolestima.

Najčešće komplikacije
su bolesti dišnih puteva od upale sinusa ili upale uha pa do upale pluća koja je među najtežim komplikacijama. Može biti virusna i bakterijska.

To znači da može biti uzrokovana samim virusom gripe ili je riječ o bakterijskoj infekciji prouzročenoj streptokokom ili stafilokokom

Liječnik će, ovisno o simptomima, odabrati odgovarajući pristup liječenju. Ako pacijent otežano diše, ne može do zraka, klonuo je ili ne može jesti i piti te se javljaju poremećaji svijesti, to je situacija u kojoj je nužna hitna medicinska pomoć.

Stoga, ako vam je nešto sumnjivo – knjižicu u ruke u ruke i hitno liječniku!

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO