09.06.20 u 10:54

ČISTKA

Facebook opet napravio čistku

Sporni korisnički računi bili su povezani s dvije skupine koje su u Facebooku već bili izbacili sa svoje platforme, Proud Boys i American Guard.

S Facebooka je uklonjeno blizu 200 korisničkih računa povezanih sa skupinama koje promiču ideju bjelačke nadmoći, a koje su najveću društvenu mrežu svijeta pokušavale koristiti za mobilizaciju istomišljenika kako bi sudjelovali u prosvjedima protiv policijskog nasilja usmjerenog prema crncima.

Sporni korisnički računi bili su povezani s dvije skupine koje su u Facebooku već bili izbacili sa svoje platforme, Proud Boys i American Guard.

Prosvjedi zbog ubojstva Georgea Floyda nastavljeni su tijekom vikenda diljem SAD-a. Protiv policajca Dereka Chauvina podignuta je optužnica u kojoj ga se tereti za to ubojstvo. Ostali policajci prisutni tijekom tog zlodjela također su otpušteni i optuženi kao suučesnici.

U Facebooku su pratili sporne korisničke račune i reagirali kad su se pojavile objave u kojima se poziva ljude na sudjelovanje u prosvjedima. Neki od njih su se spremali doći na prosvjede naoružani, naveli su.

Prošlog tjedna iz Facebooka je stigla najava kako će ograničiti djelovanje skupina i stranica koje koriste izraz boogaloo, kojeg inače rabe pojedine ekstremno desne skupine kako bi opisale navodno nadolazeći drugi američki građanski rat.

Te će se skupine i stranice pojavljivati niže u rezultatima pretrage i neće biti preporučivane korisnicima, piše Verge.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO