02.09.17 u 09:33

DACIA DUSTER – DRUGA GENERACIJA

Evolucija na djelu

Dobitnu formulu ne treba mijenjati, a upravo se tom filozofijom povela rumunska Dacia pri kreiranju novog Dustera.

U prodaji od 2010., prva generacija Dacijinog SUV-a je spremna za „penziju“. Bestseler rumunske marke je prodat u više od milion primjeraka tokom sedmogodišnjeg životnog ciklusa. Pred oficijelnu premijeru u Frankfurtu, Renaultova „niskobudžetna“ filijala je odlučila da objavi fotografije novog modela.

Jasno je da se radi o evolutivnom pristupu kada je dizajn spoljašnjosti u pitanju. Novi Duster je ostao robusne pojave ali u isto vrijeme i modernije. Prisutni su i detalji koji dodatno daju na atraktivnosti. Zadnji dio, sa stop svjetlima u stilu Renegedea, vidno je atraktivniji nego ranije.Anfas nije prošao značajne izmjene, i za prednji dio se prije može reći da je „osvježen“. Farovi su širi a modifikovan je i odbojnik sa zaštitnom oplatom.

U ostale promjene se ubrajaju detalji poput crnom plastikom oivičenih lukova točkova, naplataka novog dizajna (17 cola), linije boka koja se blago uzdiže, a vjetrobran je pomjeren prema naprijed za 10 centimetara, što ga čini iskošenijim.Slike kabinskog prostora još uvijek nisu objavljene. Enterijer će biti dostupan za uvid na IAA u Frankfurtu, uz detaljnije tehničke specifikacije.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO