26.08.20 u 15:13

LOŠE...

Žene često osjećaju sram i krivnju - u seksu

S obzirom da se jako puno žena suočava s tim problemima, postavlja se pitanje može li se što učiniti.

U nedavnom istraživanju u kojem su sudjelovale mlade žene uočen je zapanjujući trend, polovica sudionica ima problema sa seksom, a jedna petina je imala barem jednu seksualnu disfunkciju.

Autorica istraživanja i profesorica na Sveučilištu Monash, Susan Davis primjećuje: "Seksualna dobrobit je prepoznata kao temeljno ljudsko pravo". Ovo istraživanje je pokazalo kako se žene stvarno sjećaju. A polovica njih se osjeća loše i suočavaju se s problemima.

Uobičajeni problemi

U istraživanju je sudjelovalo skoro 7000 Australki u dobi od 18 do 39. Ispunile su upitnik u kojem se objasnile svoje seksualne želje, uzbuđenja, orgazme, seksualne probleme i samopouzdanje, kao i osnovne demografske podatke. Kao što su pokazali rezultati, mnogi problemi s kojima se žene suočavaju nisu neubičajeno.

Primjerice, lošu seksualnu sliku o sebi ima 11 posto sudionika. Neki o ovih razmišljanja povezano su s pretilnošću, životom s partnerom i dojenjem. Seksualna disfunkcija utječe na 9% ispitanika, nedostatak želje 8% ili problemi s orgazmom 7,9%.

Povrh svega, od polovice žena koje je prijavile neku vrstu problema povezanih sa seksom, čak 30% zapravo nije imalo "disfunkciju".

Problemi su bili povezani s osjećajem krivnje, sramote, stresa ili općenito osjećajem nezadovoljstva sa seksualnim životom. Također mnogo žena uzima antidepresive koji nepovoljno utječu na njihov život.

Prethodna istraživanja pokazuju da žene imaju orgazam samo u 50% spolnih odnosa, dok muškarci imaju u 90 slučajeva, piše MBG Health.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO