19.12.19 u 09:38

UPS!

Želite povećati svog malog prijatelja? Razmislite...

U nekirurškim zahvatima uz uporabu produživača, u nekim je slučajevima zabilježeno povećanje penisa, ali manje od dva centimetra.

Operativni zahvati povećanja penisa ne uspijevaju i mogu biti vrlo riskantni, pokazala je najnovija studija u petak, objavljena u časopisu Sexual Medicine Reviews.

Studija obuhvaća i meta analizu ukupno 1192 muškarca u 17 različitih studija. Riječ je o muškarcima koji su se podvrgnuli 21 kirurškom i nekirurškom zahvatu povećanja veličine penisa.

Prema studiji, operativni zahvati nisu bili uspješni i često su izazivali komplikacije.

U nekirurškim zahvatima uz uporabu produživača, u nekim je slučajevima zabilježeno povećanje penisa, ali manje od dva centimetra.

Zahvati vakuumskom pumpom "nisu urodili povećanjem", stoji u studiji. U kirurškim zahvatima koji uključuju presijecanje suspenzornog ligamenta, presađivanje tkiva neki su muškarci "zabilježili znatno povećanje veličine".

No, nijednu od tih tehnika druge strane nisu potvrdile kao uspješne, a osim toga komplikacije su bile česte, navodi se u studiji. "Dokazi o povećanju malih tenisa kod normalnih muškaraca rijetki su i loše kvalitete", zaključuje se u studiji. 

"Kirurški zahvati i injekcije trebali bi biti posljednja mogućnost" u povećavanju veličine penisa, stoji u studiji.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO