29.06.20 u 15:10

HE, HE :)

Ego u krevetu je dobra stvar, a evo i zašto…

Bez obzira na činjenicu da razgovori o seksu ne bi trebalo da budu zabranjeni – onaj segment u kojem žene progovaraju o uživanju “ispod pokrivača” još je tabu tema!


Evo šta možete da uradite za sebe i za veći užitak  seksu!


Kad su u pitanju “vrele igre” ispod pokrivača, užitak bi, naravno, trebalo da bude jednak, no mnogo žena ipak odlučuje da odglumi tih nekoliko trzaja i uzdaha i okrene se na drugu stranu da mogu zaspati.


Šteta, jer postoji puno načina da bolje upoznate svoje tijelo i dođete do toga da zaista uživate u kvalitetnom seksualnom životu koji će vas zadovoljiti. Dakle, otvoreni razgovor je prvi, a evo i ostalih…


#1 Upoznajte vaše tijelo


Ako vam je teško otkriti šta volite u krevetu s partnerom, samoedukacija, odnosno masturbacija nije naodmet. Omogućiće vam da sami istražujete i naučite ponešto o tome što vašem tijelu pruža zadovoljstvo. Ne treba se plašiti toga.


Odvojite malo vremena za istraživanje sebe jer bi vam to moglo pomoći da otkrijete šta zaista volite i šta vas vodi do vrhunca. Ženska masturbacija često se prikazuje kao nešto sramotno, a za to zaista nema razloga.


#2 Razmislite šta želite


Seks i zadovoljstvo mogu i trebalo bi da budu zabavni. Toliko toga možete učiniti u spavaćoj sobi, i s partnerom i sami. Ako naiđete na fantaziju koju želite ispuniti, opišite partneru detaljno šta biste željeli da istražite jer svako može imati drugačije parametre, nešto šta njemu odgovara.


Pokažite im i sami šta želite od njih dobiti. Na primjer, ako vas pali povlačenje za kosu, opišite kako bi to trebalo izgledati, ili ga čak demonstrirajte partneru, uz pokazivanje koliko žestoko želite da vas povuče. Što više uputstava date, to bolje, jer vam mogu dati ono što želite, što je pravi put do užitka.


#3 Potrebno je vrijeme


Kad ste s nekim u krevetu i stalno vam govore “sad ću” ili vas stalno ispituju jeste li već svršili, pravo je izazov ne odustati od seksa, ili ne svesti sve na glumu. No, ako znate šta vas uzbuđuje, a partner to ne radi, pokušajte ga voditi prema tome da izvučete što više u odnosu.


Naravno, krajnji cilj seksa ne mora uvijek biti orgazam, ali zaslužujete uživati ​​u odnosu jednako kao i partner, kako piše portal IOL.


#4 Pazite na sebe izvan spavaće sobe


Postoji toliko toga što doprinosi kvaliteti seksualnog života, uključujući dijetu i vježbanje, te brojne druge zdrave navike. Ne samo da vježba poboljšava vaše fizičko i mentalno zdravlje nego bi mogla biti i odgovor na seksualni život koji se gasi.


Internet stranica Flo kaže da trčanje, ili ciklus od 20 minuta vježbanja, može povećati protok krvi i podmazivanje rodnice te time olakšati da se uzbudite i doživite vrhunac. Dakle, fitness može biti dobra opcija za one koji imaju nizak libido i žele povećati svoju fiziološku uzbuđenost bez lijekova.


#5 Riješite se misli i strahova


Ponekad vaš partner može raditi sve kako treba, ali ako postoji neka blokada u vašoj glavi, sve je za džabe. Anksioznost i pretjerano razmišljanje u spavaćoj sobi nevjerojatno su česti, a profesorica Lori Brotto s Odjela za ginekologiju na Univezitetu British Columbia rekla je da su najčešći uzroci seksualne disfunkcije kod žena: stres, previše obveza, loša slika o vlastitom tijelu, depresija, anksioznost, zabrinutost za odnos i umor.


Dakle, ako je problem bilo šta od toga, obratite se ljekarima. To je prvi korak da popravite situaciju u vašoj spavaćoj sobi.


#6 Shvatite da to zaslužujete


Jedna od najvažnijih stvari kad je u pitanju razumijevanje vlastitog zadovoljstva u krevetu te  navođenje partnera da ga cijeni svakako je razumijevanje da zaslužujete ispunjen seksualni život i da je vaše zadovoljstvo jednako važno kao i zadovoljstvo partnera, ili bilo čije drugo.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO