20.09.17 u 20:30

SELEKTOR KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE

Dušku Vujoševiću amputiran prst na nozi

Selektor muške seniorske reprezentacije gospodin Duško Vujošević nalazi se u Kliničkom centru u Beogradu, gdje mu je danas amputiran gangrenozni prst na lijevoj nozi.


Selektor Vujošević se nakon hirurškog zahvata osjeća dobro, a javnosti u Bosni i Hercegovini poručuje da će voditi našu reprezentaciju u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
 
- Cjelokupan trud ljekara koji su me liječili do sada je dao određeni rezultat. Upala je bila sanirana i lokalizovana, ali ne izliječena. Na lijevoj nozi, na domalom prstu je ostao gangrenozni proces i kako bi umanjio rizik od eventualnih komplikacija, danas je odrađena amputacija tog prsta. To ne remeti ni mehaniku ni statiku. Zahvat je radio profesor Laza Davidović na Kliničkom centru. Danas sam primljen i odmah je odrađena amputacija. Očekuje se da će oporavak trajati koliko je uobičajeno za ovakve slučajeve. Ono što je sigurno jeste da neću moći učestvovati na trenerskom seminaru KS BiH, koji je zakazan za 13. oktobar. Ja se osjećam dobro i očekujem da će oporavak ići po planu. I očekujem da ću voditi bh. reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine - poručio je Vujošević odmah nakon amputacije.
 
Duško Vujošević je prst povrijedio nakon utakmice sa Švedskom u Zenici, a zbog komplikacija nije putovao sa reprezentacijom u Armeniju.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO