22.10.17 u 15:57

DOVRŠENO VELIKO DJELO

Dubioza Kolektiv & Dino Dvornik – Treba mi zraka

Legendarni Dino Dvornik preminuo je u rujnu/septembru 2008. godine, ostavivši iza sebe popriličnu količinu nedovršenog materijala, među kojim je i pjesma „Treba mi zraka“. Devet godina kasnije ta je pjesma ipak dovršena. Dovršila ju je Dubioza kolektiv.

„Izazov ove suradnje bio je drugačijem zvuku naći svoje mjesto. Trudili smo se da pjesma zadrži svoj duh u kojem je napisana još 2003. godine, a da zvuči kao nešto što bi napisali danas. Najtužnije je što tematika pjesme od prije 15 godina savršeno korespondira sa aktualnim vremenom“, kažu iz Dubioze koja je jutros premijerno objavila spot za „Treba mi zraka“.

Ideja je nastala prije nekoliko godina kada se društvo iz Dubioze u Dubrovniku sastalo s Harisom Čustovićem, producentom, DJ-em, instrumentalistom i inženjerom zvuka, koji je svojevremeno s Dinom Dvornikom započeo raditi na pjesmi, ali je nisu uspjeli dovršiti. Upravo je Čustović predložio Dubiozi da dovrši tu pjesmu i da to napravi na svoj način. Dogovoreno – napravljeno, s Čustovićem kao producentom.KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO