24.06.20 u 10:10

VRLO ZANIMLJIVO

Dosada može biti ključ razvoja

Dosada se može činiti zastrašujuća, no znanstvenici tvrde da se baš u njoj krije ključ za samorazvoj.

Trenuci u danu koji su lišeni bilo kakvog sadržaja, dozvoljavaju našim mislima da se dobace izvan okvira.

"Potencijal dosade toliko je velik i važan jer je usko vezan sa stvaralačkim potencijalom u svakom čovjeku. Dosada je ključni element naše kreativnosti i samorazvoja", smatra profesorica Sherry Turkle s MIT-a.

Ukoliko se slažete s profesoricom Turkle, prakticirajte ova tri koraka i oslobodite si vrijeme za dosadu, odnosno za razvoj svojih potencijala.

Isključite internet

Pisci poput Jonathana Franzena i Zadie Smith kažu kako im je za stvaranje vrlo važno da rade na mjestu na kojem nema interneta. Naime, internet nije samo vrsta distrakcije, već laki bijeg od posla u trenutku kreativne krize. Iako može biti neugodna, dosada je najbolji način da pronađete rješenje.

Prednost praznog prostora


Bilo da putujete na posao ili šetate, dopustite svojim mislima da slobodno lutaju. Nemojte se fokusirati na probleme koji vas okupiraju, već radije razmišljajte o filmu koji ste sinoć pogledali, knjizi koju ste pročitali ili nečemu zanimljivom što ste upravo vidjeli u izlogu. Nove informacije pružit će vam novu perspektivu i pomoći vam da problem sagledate iz drugog kuta.

Sanjarenje - po rasporedu


Ako ste pretrpani poslom, teško da možete pronaći vremena za ne raditi ništa. No, tu ste u krivu. Dovoljno je odvojiti i deset minuta dnevno kako biste stavili "Mozak na pašu". Sanjarenje nije samo znak visokog stupnja inteligencije, već i izvor velikog zadovoljstva.  Svakodnevno sanjarite barem deset minuta. Usavršite tu vještinu i pomoći će vam rješavati probleme i jačati produktivnost.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO