19.07.18 u 15:20

SARAJEVO STREEAT FOOD FESTIVAL 2018

Domaća hrana i dobrodošlica gostima grada

Konferencija za medije povodom prvog Sarajevo Streeat food festivala, koji počinje 27. jula 2018. godine, održana je danas u hotelu „Bristol“. Prvi Sarajevo Streeat Food Festival svojevrsna je atrakcija koja će oduševiti sve posjetitelje i turiste koji u periodu od 27. jula do 17. augusta borave u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

Današnja pres-konferencija otkrila je detalje ove manifestacije koju je organizator smjestio na centralni trg u gradu, a to je Trg oslobođenja - Trg Alije Izetbegovića.  Prema riječima  Emira Kapića, direktora Pro Optimus Toursa, jednog od osnivača i organizatora festivala, očekuje nas trosedmična zabava za cijelu porodicu. 


„Prvi festival ulične hrane u našem gradu i državi podržalo je više od 40 izlagača koji s nestrpljenjem očekuju posjetitelje i ljubitelje dobrog zalogaja. Ponuda hrane je raznovrsna i prati svjetske trendove, ali nećemo odstupati ni od naše tradicionalne kuhinje, po kojoj je naš grad poznat. Osim vrhunske hrane, očekuju nas cjelodnevne zabave, kids zona posebno osmišljena da zabavi djecu, a svi ostali uživat će u koncertnim akivnostima svake noći, kao i afterwork zabavama svakog dana. Tu su i DJ nastupi tokom dnevnih aktivnosti, radionice za djecu i odrasle, te pokloni za posjetitelje. Kuhanje uživo posebno će privući pažnju posjetilaca, uz mogućnost uživanja u brojnim internacionalnim i nacionalnim jelima. Gospodin Kapić  dodaje kako je plan organizatora da festival postane tradicionalan i da se proširi na veće gradove u BiH.


Partneri festivala prepoznali su značaj te dali svoj doprinos u realizaciji sjajne ideje da prvi put u našoj zemlji imamo i cashless zonu. Bezgotovinsko plaćanje na ovakvim festivalima i događajima uobičajno je u svijetu, ali u našoj zemlji do sada to nije bila praksa. 


„Sarajevo i Bosna i Hercegovina, svakog dana postaju sve zanimljivija destinacija turistima iz cijelog svijeta. Događaji poput „Sarajevo Streeat Food Festivala“, naravno, doprinose tome, jer se turisti mogu upoznati s bogatstvom domaće kuhinje, a domaćini s internacionalnim specijalitetima. 

Radujemo se saradnji sa Sarajevo Streeat Food Festivalom i mogućnosti da tokom Festivala zajednički pokažemo koliko nam bezgotovinsko plaćanje može pojednostavniti svakodnevne navike. Mastercard kartice su preferirani metod plaćanja hrane i pića na svim lokacijama u okviru Festivala, bilo da ih plaćate beskontaktno ili na standardni način. Izjavio je danas na pres-konferenciji Amir Trokić, direktor, Account Management BiH, Mastercard.  

S obzirom na to da je zadovoljstvo posjetilaca u prvom planu Sarajevo Streeat Food Festivala, uvođenje bezgotovinskog plaćanja doprinijet će da svoju pažnju usmjere na isprobavanje različitih specijaliteta bez potrage za bankomatima i brojanja tačnog iznosa gotovine kako bi platili račun.Kako navodi gospodin Trokić, ovogodišnji rezultati MasterIndexa, godišnjeg istraživanja koje se  provodi u BiH, pokazuju da građani prihvataju praktičnost, jednostavnost i brzinu elektronskog plaćanja, što je i razlog sve veći razvoj bezgotovinskog društva. Najbolji primjer je činjenica da je 80% ispitanika navelo platne kartice kao svoj prvi izbor za plaćanje računa većih od 30 KM, u odnosu na 15% koji prednost daju gotovom novcu. Inače, debitne kartice se najčešće koriste u BiH, reklo je 53,6% ispitanika, što je za 7,6% više nego u 2017. Broj onih koji isključivo koriste kreditne kartice smanjio se s 13% na 5,7%, dok 36,6% ispitanika kombinira pogodnosti debitne i kreditne kartice.


Kako bismo obradovali goste Festivala koji će hranu ili piće plaćati Mastercard karticom, osigurali smo različita iznenađenja, o kojima ćete više saznati ili čak osvojiti neko od njih ako posjetite Sarajevo Streeat Food Festival.“ - Izjavio je Amir Trokić, Direktor, Account Management BiH, Mastercard


Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina jedna je od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini, s dugim kontinuitetom bankarskog poslovanja. Banka pruža usluge za stanovništvo i pravna lica i opslužuje više od 167.000 klijenata. Pokriva cijelo područje Bosne i Hercegovine, s mrežom od 5 regionalnih centara, 49 poslovnica, 110 bankomata i više od 2.700 POS terminala.


"Intesa Sanpaolo Banka kao partner prvog SSFF osigurava bezgotovinsko i beskontaktno plaćanje na festivalu i na taj način omogućava građanima da koriste inovativno plaćanje u prvoj bezgotovinskoj zoni u Bosni i Hercegovini.

Ovim načinom plaćanja posjetitelji će manje vremena provoditi u čekanju, a više uživati u odličnoj hrani i piću kao i koncertima. Važno je naglasiti da je plaćanje sigurno i jednostavno, a moguće je plaćati Maestro i Mastercard karticama, kao i svim ostalim bankovnim karticama", rekao je na današnjem pressu  Amir Termiz, izvršni direktor Intesa Sanpaolo Banke.„Prva Cashless zona u jugoistočnoj Evropi bit će uspostavljena u Sarajevu tokom Sarajevo Street Food Festivala, te nas posebno raduje da smo odabrani kao kredibilan partner čije rješenje će biti korišteno. Na ovaj način Payten kao dio Asseco SEE Grupe potvrđuje svoju lidersku poziciju na lokalnom i regionalnom tržištu, te da je u mogućnosti napraviti uvijek iskorak dalje i ponuditi inovativna rješenja koja će doprinijeti većoj efikasnosti, jednostavnosti i sigurnosti tokom plaćanja, istakao je Mirza Ustamujić, generalni direktor Paytena. Ovako interesantan i atraktivan projekt dolazi u trenutku kada nakon implementacije rješenja podizanja novca putem mobitela, uskoro implementiramo i plaćanje putem mobitela u Bosni i Hercegovini. Ovakva „State of the Art“ rješenja poštujući najviše standarde i noviteti s kojim izlazimo mogu obradovati sve naše partnere i njihove korisnike“, riječi su  Mirze Ustamujića, generalnog direktora Paytena.


Oni koji tokom posjete festivalu ne posjeduju bilo kakvu bankovnu karticu, na blagajni  festivala moći će izvršiti kupovinu specijalizirane kartice koja će biti dostupna u različitim apoenima i njom će vršiti plaćanje tokom cijelog festivala. U periodu od 27. jula do 17. augusta svi putevi vodit će u Sarajevo, na prvi Sarajevo Streeat Food Festival.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO