03.08.17 u 16:11

CD PROJEKT RED, TILTING POINT, IMPERIA ONLINE SPREMNI ZA DOGAĐAJ

Dev.Play Bukurešt 2017

17 međunarodnih govornika iz game developement industrije, 2 dana panela,sesija, seminara i radionica - ovo su koordinate DevPlay 2017. Prva konferencija u Bukureštu namijenjena svim igračima iz istočne Evrope održati će se između 11-12. Septembra 2017. godine i ugostiti će renomirane ličnosti iz industrije.

Stan Just, R&D Manager u CD Projekt RED, kao i član Savjeta Udruženja razvoja igara u Poljskoj, pridružit će se Dev.Play 2017, kao govornik. Kao Game Producent, Stan je radio sa Reality Pump-om da bi napravio Dva Svijeta, kao i sa 11 Bit Studios na različitim multiplatformnim naslovima kao što su Anomaly 2, i konačno, sa CD Projekt RED-om na Witched 3: Wild Hunt i njegovim ekspanzionim paketima. Stan je često govornik na brojnim međunarodnim konferencijama i ima nekoliko pisanih doprinosa u razvoju igara, u publikacijama poput Gamasutra. 


Cvetan Rusimov, COO Imperia Online, najvećeg  game studija u Bugarskoj, sa više od 11 godina na tržištu, kreiranja igara na webu i mobilnim uređajima, će također prisustvovati Dev.Play 2017. Cvetan je član prvog IMGA China Awards žirija  i Savjetnik globalnog game akceleratora Game Founders. Profesionalac je u industriji igara sa 15 godina iskustva u upravljanju i izvršnim rukovodećim ulogama. Od stvaranja i razvoja do lokalizacije, marketinga i objavljivanja, dio je svakog koraka. Pridružio se Imperia Online i tim od devet ljudi doveo je do višemilionske kompanije.


Još jedno vrlo poznato ime koje se pridružilo DevPlay-u je Mikka Luotio, veteran iz industrije mobilnih igara iz Finske, koji je radio na mobilnim igrama od 2006. godine, sa više od 16 naslova, sa iskustvom vezanim  i za razvoj, ali i izdavačku stranu mobilnih igara. Prije Tilting Point, Mikka Luotio je radio u više vodećih izdavača mobilnih igara kao što su Flaregames, Rovio, Wooga, EA i PopCap. 


O Dev.Play Rumunija 


Dev.Play je prva konferencija posvećena industriji razvoja igara u Rumuniji koja okuplja svjetske ličnosti iz ove  industrije u nizu razgovora, radionica i panela o najrelevantnijim temama. Dev.Play će se održati u Bukureštu, Rumunija od 11. do 12. septembra 2017, a domaćin je Rumunske Asocijacije za razvoj igara (Romanian Game Developers Association - RGDA).


Rumunija je tržište koje je ostvarilo prihode od preko 140 miliona eur u 2015. godini, sa preko 7000 radnih mjesta stvorenih od strane 50 studija na lokalnom tržištu. Pokrivajući područja poput razvoja igre, osiguranja kvaliteta, prenosa i mnogih drugih, rumunska studija se konstantno šire na veće projekte sa vlastitim IP-om, stoga postoji stalna potreba lokalnih zajednica programera da uvijek budu u toku sa neprekidno rastućom industrijom.


„Prvo izdanje Dev.Play-a potvrdilo je naša očekivanja: Rumunskoj industriji za razvoj igara je potrebna konferencija koja će je pozicionirati kao jednu od najvažnijih kreativnih industrija na rumunskom tržištu, ali i  u regiji. Ovogodišnjem izdanju, Romanian Game Developers Association planira dodatno dati doprinos razvoju zajednice programera u zemlji, ali i u regionu. Stoga, naš cilj je da se prikupi veliki resursni fond koji može pomoći u usklađivanju pri stalnim promjenama standarda industrije. Pozitivno je da Dev.Play ima potencijal da postane pravi HUB za industriju razvoja igara u Istočnoj Evropi ", izjavila je Catalin Butnariu, predsjednica RGDA.


Mogućnosti za indie programere 


Discovery Contest. Po prvi put, takmičenje Discovery Contest, kojeg održava Nordic Game, održati će se u Rumuniji, na Dev.Play 2017 od strane RGDA. Sa 15 godina iskustva na uspješnim događajima posvećenim industriji razvoja igara, Nordic Game je pokrenuo izazov za indie programere u kojem će odabrani projekti biti postavljeni uživo pred publikom, u više zemalja. Sretni smo i počastvovani što imamo takmičenje u okviru našeg događaja, i pozdravljamo aplikacije širom regiona. 


Indie Expo. Pored Nordic Game takmičenja, ovogodišnje izdanje Dev.Play-a će imati izložbeni prostor posvećen indie programerima. Ovo je odlična prilika za njih da predstave svoje kreacije svim učesnicima Dev.Play-a, kao i domaćim i međunarodnim novinarima koji će prisustvovati događaju. Proces prijavljivanja je već otvoren za sve studije u Rumuniji i regionu Balkana i trajati će do 31. augusta. 


Lokacija i karte 


Dev.Play 2017 od strane RGDA održati se od 11. do 12. septembra u Bukureštu, u Grand Cinema & More, jednom od najvećih zabavnih centara u Rumuniji, sa ukupnom površinom od preko 14.000 kvadratnih metara i kapacitetom preko 2.600 sjedišta. 

Za karte, informacije i još mnogo toga, posjetite https://dev-play.ro/ ili facebook.com/dev.play.conference/.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO