18.12.17 u 11:21

NAJAVLJENI PROTESTI

Blizu 2.000 policajaca pred Vladom FBiH u 12 sati

Savez sindikata policije i uposlenika ministarstava unutrašnjih poslova u FBiH, za danas je u Sarajevu, najavio proteste.


Oni su zakazani zbog odredbi novog Zakona, o PIO, prema kojima će policijski službenici imati i do 30 posto niže penzije, u odnosu na aktuelni zakon.

Protesti su zakazani ispred zgrade Vlade Federacije BiH sa početkom u 12 sati, a očekuje se dolazak blizu 2.000 policajaca.

Zakon je u formi nacrta ranije ovog mjeseca usvojen u oba doma parlamenta Federacije BiH.

Sindikat policije ranije je tražio da se u novi zakon uvrsti amandman prema kojem će način obračuna penzija policijskih službenika biti regulisan posebnim zakonom, ali njihov zahtjev nije uvažen.

Iz ovog Sindikata ranije su najavili masovni dolazak u Sarajevo. Ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, kazali su da će početkom naredne godine organizovati i generalni štrajk.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO