15.04.16 u 00:45

OGLASIO SE BHRT

BiH ipak ide na Eurosong, ali bez Ajanovića

BHRT je danas donijela odluku da se aktivnosti na pripremama za Eurosong 2016 nastavljaju prema ranije utvrđenoj dinamici.

Odluka je u skladu s Pravilima EBU-a, i imajući u vidu sve što je do sada urađeno, sredstva koja su sponzori investirali u povratak Bosne i Hercegovine na Eurosong, te prije svega, kako je saopćeno, interes javnosti kojoj služi i koja je dala veliku podršku tom povratku.


Intenzivne probe izvođača odvijaju se u studiju BHRT-a, gdje s Adnanom Mušanovićem, muzičkim producentom i Harisom Pašovićem, rediteljem scenskog nastupa, predstavnici BiH svako veče naporno rade na izvođenju pjesme s kojom će predstaviti Bosnu i Hercegovinu.


Kako je incident uzrokovao autor pjesme, BHRT je odlučio da Almir Ajanović neće biti u sastavu delegacije koja će putovati u Stockholm.


- Ovu odluku donijeli smo nakon dobijanja zvanične informacije Policijske uprave Travnik o incidentu koji se desio na Vlašiću, kada je Ajanović svojim nedopustivim ponašanjem povrijedio više osoba, zbog čega je protiv njega podnesena prekršajna prijava – obrazlaže se u saopćenju BHRT-a.


BHRT je donio ovakvu odluku imajući u vidu činjenicu da su izvođači, koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, bili žrtve napada i da ni na koji način nisu inicirali incident koji se dogodio.


U otvorenom pismu kojim se obratio BHRT-u i sam Almir Ajanović je najavio povlačenje iz Projekta i posebno istaknuo da je šteta učinjena i da ne postoji mogućnost da se vrati u prošlost i da je ispravi.


- Ono što mogu jeste da se izvinim osobama koje sam povrijedio, a kako obično biva, najčešće povrijediš one najbliže i najdraže. Da se izvinim vama s BHRT-a koji ste uložili sve što ste u ovom trenutku objektivno mogli u ovaj projekt. I najvažnije, da se izvinim građanima ove zemlje u nadi da se ovo neće odraziti na naš nastup u Stockholmu - pored ostalog stoji u ovom otvorenom pismu.


Imajući sve navedeno u vidu, izvođačka ekipa, koja ima odgovoran zadatak da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Eurosongu, nastavlja s intenzivnim pripremama za nastup u Globe Areni u Stockholmu, 10. maja 2016. godine.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO