13.03.20 u 14:30

UEFA RAZMATRA RADIKALAN POTEZ

BiH i Srbija ostaju bez Eura 2020?

Bosna i Hercegovina i Srbija mogle bi ostati bez nastupa na Europskom prvenstvu 2020.

Kako smo već pisali, u utorak će se održati konferencija Eurolpske nogometne federacije (UEFA), na kojoj će biti predstavnici svih nacionalnih selekcija, ali i klubova, a njena glavna tema bit će sudbina Europskog nogometnog prvenstva.

Naime, engleski mediji pišu da će biti razmotrena opcija smanjenja broja učesnika na Euru 2020, s obzirom na to da se dešavaju velike probleme sa koronavirusom na Starom kontinentu.

Prema jednom scenariju, za koji se nadamo da neće biti tačan, ne bi se igrao baraž za Euro. Tako bi bez nastupa u doigravanju ostali BiH i Srbija, jer nema dovoljno vremena da se sve odigra do juna.

Engleski mediji pišu da bi se moglo dogoditi da se ne igraju baraži, što bi značilo da bi osim BiH i Srbije, bez šanse da zaigraju na Euru ostali i Slovačka, Sjeverna Irska, Irska, Škotska…

Podsjetimo, rukovodstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je jučer zvanično uputilo dopis Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u kojem traži da se odgodi utakmica baraža za plasman na EURO 2020, između selekcija BiH i Sjeverne Irske, koja prema kalendaru takmičenja treba da se igra 26. marta u Zenici.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO