08.07.16 u 13:07

Beyonce odala počast žrtvama policijskog nasilja

Popularna pjevačica u četvrtak navečer prekinula je koncert u Glasgowu da bi a capella otpjevala pjesmu Freedom te pozvala publiku na minutu šutnje za žrtve nedavnog policijskog nasilja, izgovorivši naglas imena dvojice mladića ubijenih u dvama američkim gradovima. 

Američka pjevačica Beyonce na svojoj je internetskoj stranici ponovno javno i vrlo oštro progovorila protiv policijskog ubijanja Afroamerikanaca u Sjedinjenim Državama, istaknuvši da crnci "ne trebaju sućut, nego žele da se njihovi životi poštuju", piše Independent. 


"Umorni smo i zlo nam je od ubijanja mladića i djevojaka u našim zajednicama. Moramo zauzeti čvrst stav i zatražiti da nas prestanu ubijati. Ne treba nam sućut, očekujemo da se životi crnačkog stanovništva poštuju", piše na web stranici. 


Popularna pjevačica u četvrtak navečer prekinula je koncert u Glasgowu da bi a capella otpjevala pjesmu Freedom te pozvala publiku na minutu šutnje za žrtve nedavnog policijskog nasilja, izgovorivši naglas imena dvojice mladića ubijenih u dvama američkim gradovima u posljednjih 48 sati. Spomenula je i "brojne ostale žrtve".


Beyonce je već godinama vrlo angažirana na crnačkom pitanju i podupire pokret "Black Lives Matter". 


"Borit ćemo se kao zajednica protiv svih onih koji vjeruju da ubistva ili bilo koji drugi čin nasilja što ih počine oni koji su prisegnuli da će nas štititi, trebaju prolaziti nekažnjeno", stoji u saopćenju Beyonce.


Ubistvo Philanda Castilea kojega je u srijedu u Falcon Heightsu u Minnesoti zaustavila i potom ubila policija te ubistvo Altona Sterlinga dva dana ranije ispred trgovine mješovitom robom u Baton Rougeu u Louisiani, posljednji su u nizu incidenata s policijom i vatrenim oružjem koji su doveli do prosvjeda i poziva za promjenu načina ophođenja policijskih službenika s crnačkom zajednicom.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO