28.10.19 u 12:27

SAVJETI

A da umjesto prve kafe pojedete - jabuku?

Kafa će bolje djelovati u razbuđivanju, ali s mogućim posljedicama, dok je jabuka zdravi način buđenja tijela.

Jutarnja kafa omiljeni je ritual mnogih, no u većini slučajeva je pogrešan - prvih sat vremena nakon buđenja nema smisla piti kafu jer su nam hormoni ionako na vrhuncu i budni smo, a uz to je loše piti kafu na prazan želudac kako to radi većina.

Razbuđivanje kafom ovisi o količini kofeina ,no ako poslušamo savjete nauke, prva stvar za kojom ćemo posegnuti je - jabuka.

Naime, jabuka tijelu daje potrebnu energiju zbog prirodnog šećera fruktoze i ne ostavlja negativne posljedice na organizam, piše Live strong.

Jabuka je dobra i jer ne sjeda teško na želudac, što kod kafe nije slučaj, a jednako tako i ne utječe na pritisak. Naravno da će kofein u kafi imati bolji učinak kod samog razbuđivanja, ali ne treba zanemariti blagodati jabuke.

Ona će tijelo razbuditi na prirodan i polagan način, zbog kojeg se neće pojaviti nervoza i nedostatak sna, a što može biti posljedica ispijanja kafe.

Osim toga, jabuka je bogata i vitaminima A, B i C, ali i pektinima koji u organizmu apsorbiraju vodu i otrove.

Sve u svemu - kafa će bolje djelovati u razbuđivanju, ali s mogućim posljedicama, dok je jabuka zdraviji način buđenja tijela.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO