05.02.20 u 14:52

ZAPAMTITE!

5 savjeta za jednostavniji život

Zbog pretjeranog razmišljanja gubimo previše vremena, postajemo neaktivni i stvaramo brige - rješenje je, naravno, da razmišljamo manje, evo i zašto.

Razmišljanje je važan dio života, no ponekad tome dijelu pridajemo previše važnosti. "Postoji vrijeme za djelovanje, razmišljanje i vrijeme za napredovanje", kaže Scott Mautz, autor knjiga i govornik za Inc.com.

Zbog pretjeranog razmišljanja gubimo previše vremena, postajemo neaktivni i stvaramo brige. Ne samo da ne krećemo naprijed, već se i krećemo unatrag i prema dolje. Mentalni trikovi koji vam mogu pomoći da zaustavite pretjerano razmišljanje:

Izađite van i "igrajte se" -
pod tim se misli da prestanete trošiti toliko vremena u svojoj glavi. Izađite van i povežite se s onim što se događa oko vas kako biste mogli uživati. Može biti mračno unutar vaše glave, zar ne?

Počnite razmišljati kada dođu nove informacije -
stvaranje prekomjernih misli dolazi kada donesemo odluku i odbijamo zatvoriti ta vrata. Ako dođu nove informacije možete opet početi razmišljati i napraviti dubinsku analizu.

Prestanite označavati stvari kao 'katastrofalne' -
prestati uzimati sitne detalje i pretvarati ih u zaključke. Prestanite praviti veliku stvar od malih stvari.

Razmišljanje i rješavanje problema nije ista stvar - stalno proživljavanje i ponovno prolaženje scenarija često prikriva rješenje. Osjećate se kao da radite nešto korisno, ali se samo vrtite u krug. Prepoznajte kada o nečemu previše razmišljate, ne ponašajte se kao da je problem riješen i već krećete dalje.

Zamijenite 'što ako' s 'vidjet ćemo' - ljudi stalno sebe pitaju "što ako", a na to pitanje je nemoguće odgovoriti. Ako se ulovite da se pitate "što ako" odmah to pretvorite u "vidjet ćemo". Što znači da iz analize prošlosti krećemo u prihvaćenje.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO