04.02.20 u 15:29

ZAPAMTITE!

5 namirnica koje snižavaju šećer u krvi

Uz pomoć ovih pet namirnica smanjit ćete razinu šećera u krvi, a i vaš organizam početi će manje žudjeti za slatkim.

Žudnja za šećerom sasvim je normalna stvar koja se ponekad događa svakome, no postaje problem je kada se javlja češće nego što treba.

Ako se borite s tim da smanjite žudnju ali čini vam se nemogućim, trebate stabilizirati razinu šećera u krvi.

Uz pomoć ovih pet namirnica smanjit ćete razinu šećera u krvi, a i vaš organizam početi će manje žudjeti za slatkim.

Avokado - bilo da uživate u smrvljenom avokadu na tostu za doručak ili u tortilji za ručak, avokado je mnogima omiljen zbog svoje zanimljive teksture i okusa. Avokado je dobra vrsta zdravih masti koje sadrže vitamine C, E i K. Njega dodajte doručku, ručku, večeri ili užini.

Batat -
u usporedbi s običnim bijelim krumpirom, slatki krumpir bogat je vlaknima i sadrži jako malo kalorija. Skuhani slatki krumpir ima nizak glikemijski indeks (GI), što je idealno za stabilizaciju razine šećera u krvi. Uz njega također možete jesti piletinu ili mahunarke, što je sve zajedno super hranjivo i puno vitamina te će vas držati punim i energičnim većinu dana.

Cimet -
ovaj moćni začin može se koristiti za smanjenje žudnje za slatkim. Sam od sebe ima slatkast okus, a ne podiže toliko razinu šećera u krvi. Može se koristiti pri pečenju zdravih grickalica ili dodati u smoothie i pečeno povrće.

Mahunarke -
ako vas zanima vegetarijanska ili veganska prehrana, mahunarke su dobra opcija i jednako su zasitne kao i piletina. One sadrže malo masnoće, ne sadrže kolesterol i sadrže korisne minerale, uključujući željezo i magnezij. Fantastičan su ne životinjski izvor bjelančevina i zasigurno će pomoći uravnotežiti razinu šećera u krvi.

Piletina -
zbog visokog izvora proteina piletina je odličan izbor za ručak ili za večeru jer pomaže stabilizirati razinu šećera u krvi. Piletina je super jednostavna za pripremu stoga ju možete lako dodati u svakodnevnu prehranu.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO