13.10.19 u 20:15

ZANIMLJIVO

4 važne činjenice o klitorisu

Donosimo četiri činjenice o klitorisu koje bi svaka žena trebala znati jer, ne zaboravite, vaši užici ovise o ovom komadiću tijela.

Klitoris je jedan od najčudesnijijih djelova ljudske, odnosno ženske anatomije i jedini organ koji služi isključivo za užitak. 1998. liječnica Helen O 'Connell objavljuje knjigu Anatomija klitorisa, a tek 2008. magnetskom rezonancijom se otkriva kako ovaj organ zaista izgleda i koliko je velik.

Donosimo četiri činjenice o klitorisu koje bi svaka žena trebala znati. Ne zaboravite, vaši užici ovise o ovom komadiću tijela.

Erekcija - i penis i klitoris mogu postići erekciju. Kod razvoja embrija diobom kromosoma odlučuje se hoće li se razviti klitoris ili penis, odnosno hoće li biti dječak ili djevojčica. To se događa u 12. tjednu trudnoće. Klitoris i penis se razvijaju iz istog embrionalnog tkiva.

G-točka - nalazi se na vanjskom zidu vagine, a može se dosegnuti prstom. Dio je klitorisa. Više je riječ o području, nego o točki.

Orgazam - bez klitorisa nema orgazma. "Klitoris je prepun živčanih završetaka, pokriven je s njih čak 8000. Većin ih se nalazi na samom vrhu klitorisa - onom dijelu koji nam je vidljiv. Čak i ako doživite vaginalni orgazam, on je uzrokovan podražvanjem klitorisa s unutarnje strane.

Veličina - klitoris nije dio vagine, već dio vulve - vanjskog dijela ženskog spolnog organa. No, ipak nije tako jednostavno. Vanjski dio klitorisa nalikuje perli i izdiže se između usana, dok je unutarnji dio puno veći - može dosegnuti veličinu prosječnog penisa i nalazi se unutar abdomena, u području zdjelice.

Što više znamo o svome tijelu bolje ćemo i partnera moći poučiti o tome što nam paše, a što ne i uživati u seksu.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO