06.12.19 u 18:45

SAVJETI

3M prehrana regulira šećer i pomaže skinuti kile

Znanstvenici su predložili su novi plan koji se zove 3M, a sastoji se ranojutarnjeg obroka punog škroba, obilnog ručka i lagane večere.

Razina šećera u krvi važna je zbog procjene rizika za razvoj dijabetesa, no jednako tako i za osjećaj gladi, pa je vrlo važno držati je pod kontrolom na učinkovit i prirodan način. 

Neprestano se traže jednostavni i prirodni načini uravnoteženja šećera u krvi i regulacije hormona, a novo istraživanje možda će pomoći u razumijevanju, piše Mindbodygreen.

Prema istraživačima sa Sveučilišta u Tel Avivu, prehrana koja slijedi naš biološki sat mogla bi biti puno korisnija za mršavljenje i dobru razinu šećera u krvi.

Ranije se smatralo da je najbolji plan prehrane za dobru razinu šećera u krvi prehrana koja se sastoji od šest malih obroka koji su raspoređeni kroz dan (6M).

Istraživanje je pratilo grupu ispitanika koji su imali dijabetes tipa 2, i slijedili su ova dva plana prehrane tri mjeseca. Tijekom tri mjeseca mjerili su njihovu težinu, razinu šećera u krvi, apetit i napravili genetske testove.

Bolje rezultate imala je skupina koja je pratila plan prehrane 3M. Imali su veći gubitak kilograma, smanjeni apetit i smanjili su količinu inzulina. "Ovo nam pokazuje da 3M prehrana nije samo učinkovita u kontroli dijabetesa. Također može spriječiti i druge komplikacije poput kardiovaskularnih bolesti, starenje i rak, a sve je regulirano genetikom", kaže voditeljica istraživanja Daniela Jakubowiicz.

Doručak je prepoznat kao jako važan obrok, a znanstvenici se planiraju baviti vrstom hrane koja je najbolja za održavanje razine šećera u krvi. Iako su pratili samo ljude koje su imali dijabetes 2 ova studija pokazuje što je važno za zdravlje.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO