Uslovi korištenja

Online magazin SUTRA.BA posjetiocima u dobroj namjeri osigurava korištenje tekstualnih, foto, video i audio sadržaja. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje online magazina SUTRA.BA ukoliko ne krše pravila korištenja.


Korištenjem bilo kojeg dijela online magazina SUTRA.BA i svih njegovih dijelova (u nastavku samo SUTRA.BA) automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovno čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem online magazina SUTRA.BA ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio online magazina SUTRA.BA ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Online magazin SUTRA.BA posjetiocima u dobroj namjeri osigurava korištenje tekstualnih, foto, video i audio sadržaja. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje online magazina SUTRA.BAukoliko ne krše pravila korištenja.

Online magazin SUTRA.BA sastoji se od vlastitih sadržaja, prenesenih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

SUTRA.BA sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje online magazina SUTRA.BA koristite na vlastitu odgovornost i SUTRA.BA ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup online magazinu SUTRA.BA i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

SUTRA.BA polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, dizajnerske, foto, audio i video materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava online magazina SUTRA.BA i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela magazina bez dozvole vlasnika autorskih prava (SUTRA.BA, partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je SUTRA.BA povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji će biti uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. 

SUTRA.BA sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Online magazin SUTRA.BA linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

SUTRA.BA štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

SUTRA.BA se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja magazina, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

SUTRA.BA može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provideru) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke SUTRA.BA koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao magazin i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

SUTRA.BA obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

SUTRA.BA se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika, osim u slučaju teškog kršenja pravila online magazina SUTRA.BA ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

SUTRA.BA svojim korisnicima može povremeno poslati obavijesti online magazina SUTRA.BA i sponzora. 

SUTRA.BA zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama online magazin SUTRA.BA može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na portalu.