Marketing

Online magazin SUTRA.BA je internet medij u Bosni i Hercegovini koji je počeo sa radom u oktobru 2010. godine. Magazin obrađuje različite društvene teme i događaje u rubrikama: Politika, Biznis, Stav, Blog, Kolumne, Intervju, Greenpage, Kultura, Showtime, Lifestyle, Zanimljivosti, Na dnu.

Kada je sadržaj online magazina SUTRA.BA u pitanju, riječ je o kombinaciji kritičkog, satiričnog, nezavisnog i informativnog novinarstva sa akcentom na autorski stav. Kao takav, SUTRA.BA okuplja različite profile korisnika starosne dobi od 15-55 godina, visokog i srednjeg obrazovanja. Osnovna vodilja pri uređivačkoj politici jeste pozitivan stav odnosno potenciranje pozitivnih vijesti.

SUTRA.BA je za kratko vrijeme uspio steći zavidnu reputaciju i u prvih godinu dana rada magazina zabilježeno je preko 1.000.000 učitavanja stranica, sa konstantnim rastom posjećenosti. 

Cjenovnik 

Oglašavanje putem bannera
Rotirajući banneri su banneri koji ulaze u rotaciju s drugim bannerima što znači da će se prilikom jednog učitavanja stranice prikazati jedan od zakupljenih bannera u rotaciji. Rotirajući banneri su najrasprostranjeniji način oglašavanja, a banneri se zakupljuju prema broju prikazivanja ili vremenskom periodu.


 
CPM
CPD
Leaderboard
8 KM
30 KM
Rectangle 1
6 KM
15 KM
Double Rectangle 1
7 KM
30 KM
Rectangle 2
4 KM
10 KM
Rectangle 3
4 KM
10 KM
Billboard
12 KM
30 KM
Double Billboard
15 KM
40 KM
Jumbo 1
6 KM
12 KM
Jumbo 2
4 KM
10 KM
* Cijena zakupa oglasnog mjesta na kojem se mogu izmjenjivatiistovremeno 4 sponzora. Oglasno mjesto se prikazuje na početnoj stranici,rubrikama i svim ostalim podstranicama.

Fiksni banneri su, za razliku odrotirajućih, stalno prisutni na zakupljenoj poziciji i ne ulaze u rotaciju sdrugim bannerima što znači da će se prilikom svakog učitavanja stranice naodabranoj poziciji prikazati samo vaš banner. Fiksni banneri se zakupljujuprema vremenskom periodu, tj. cijena mu se određuje po danu.


 
CPD
Vertical banner*
20 KM
Skin*
30 KM
Billboard (naslovnica)
50 KM
Leaderboard (naslovnica)
40 KM

* Cijena zakupa oglasnog mjesta na kojem se prikazuje samo jedansponzor. Oglasno mjesto se prikazuje na početnoj stranici, rubrikama i svimostalim podstranicama korisnicima koji imaju rezoluciju veću od 1150px.

Sponzorisani članci

Sponzorirani članci prikazuju se kao jedna od vijesti unutarPromo rubrike sa FOTO, VIDEO i/ili AUDIO sadržajima. Promo rubrika seprikazuje na početnoj stranici, rubrikama i svim ostalim podstranicamakorisnicima koji imaju rezoluciju veću od 1150px i u centralnom dijelu početnestranice za manje rezolucije.


 
CPD
Sponzorisani članak (1 dan)
100 KM
Sponzorisani članak/članci (7 dana)
300 KM
Angažman novinara
50 KM

* PR agencijama se za objavu sponzorisanih članaka odobrava 20%agencijskog popusta i 10% na avansnu uplatu.

Ostale usluge

Video banneri

Online magazin SUTRA.BA omogućava oglašavanje i putem video bannera čiji je smještaj moguć unutar bilo koje od standardiziranih oglasnih mjesta. Cijena video bannera je identična onoj standardnih formata (.gif,.jpg, flash) osim u slučaju da se video banneri smještaju na server magazina SUTRA.BA, pri čemu se cijena uvećava za 50% u odnosu na osnovnu cijenu standardnog formata na istoj poziciji.

Audio banneri

Za prikazivanje bannera sa integriranom audio datotekom, osnovna cijena uvećava se za 150%. Mogućnost automatskog početka zvuka isključena.

Sponzorstva

Online magazin SUTRA.BA omogućava svojim klijentima maksimalnu prisutnost branda na nekoj cjelini portala u vidu sponzorstva, nagradnih igara, rubrika ili specijalnih tema i projekata uz bonuse i pogodnosti na čitavom portalu.


Popusti za oglašavanje na SUTRA.BA

U zavisnosti od trajanja reklamne kampanje, u mogućnosti smo da Vam ponudimo slijedeće popuste:

·       Welcome popust - za svakog klijenta koji se prvi put oglašava odobravamo popust u iznosu od 10%

·       Popust na tromjesečno razdoblje – 10%

·       Popust na polugodišnje razdoblje – 15%

·       Popust na godišnje razdoblje – 20%

·       Avansna uplata dodatnih 5% popusta

Količinski popusti se računaju po slijedećoj skali:
- 0 - 100.000 prikazivanja 5%
- 100.000 - 200.000 prikazivanja 10%
- 200.000 - 300.000 prikazivanja 15%
- 300.000 - 500.000 prikazivanja 20%
- 500.000 prikazivanja i više 35%


Na duže reklamne kampanje te na kampanje veće vrijednosti mogući su dodatni popusti i bonusi.

Osnovni agencijski popust iznosi 20%. Pored osnovnog agencijskog popusta odobravamo i dodatne popuste u zavisnosti od vrijednosti reklamnih kampanja.

 

Napomene:
Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo izmjene cjenovnika bez prethodne najave.
Važećom verzijom cjenovnika smatra se ona koja je trenutno izložena na stranicama www.sutra.ba
U navedene cijene nije uračunat PDV u visini od 17% koji je obavezan

 

SUTRA.ba
Milana Preloga 12A
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
 
Telefon:
+387 33 941 656
 
E-mail:
 
WWW: