08.02.19 u 11:18

ŠALJEŠ LI TI DOBRE SIGNALE

Znaš li prepoznati kad ti se netko upucava?

Sjećaš li se čime te u prvom trenutku privukla neka osoba koja ti se sviđa?  Vjerojatno to nije nešto što je ta osoba govorila (iako je i to važno), nego način na koji je hodala, stajala, izgledala, gledala vas, kretala se i govorila, prenosi Žena.hr. Ovdje neverbalni znakovi igraju veliku ulogu.
 


Žene su svjesne udvaračkih kretnji, kao što su svjesne i glavnine drugih tjelesnih pokreta, ali muškarci imaju kudikamo manju sposobnost opažanja, bolje reći često su posve slijepi na takve signale koje im upućuju žene.
 
Postoji niz signala kojima se oba spola služe da bi privukli seksualne partnere.  Više pažnje ćemo posvetiti ženskim signalima, stoga što naprosto imaju bolji raspon zavodničkih signala nego muškarci.  Dok su neki udvarački signali naučeni i neskriveni, drugi se upućuju potpuno nesvjesno.
 
Kod osoba koje ulaze u društvo sa suprotnim spolom dolazi do stanovitih fizioloških promjena. Nesvjesno se mišići napinju u želji da se pripreme za mogući seksualni odnos, ¨vrećice¨ ispod očiju se smanjuju, prsa se izbacuju, želudac se automatski uvlači, tijelo se ispravlja. Idealna prilika za promatranje takve pojave pruža se na plaži kada muškarac i žena dolaze jedno drugome ususret. Do promjene će doći kad se jedno drugome dovoljno približi da im se pogledi sretnu i traju sve dok se ne mimoiđu, a tad se njihova tijela vraćaju u  prvobitna stanja.
 
Razlika između muškaraca i žena?
 
Žene obično održavaju kontakt očima češće i duže nego muškarci. No, one su istovremeno manje sklone netremice gledati nekoga u oči (ili što bismo rekli buljiti) i češće prekidaju takav kontakt očima. Dakle, muškarci rjeđe uspostavljaju kontakt očima, ali kad ga uspostave skloniji su buljenju.
 
Također, žene se ugodnije osjećaju dok drugu osobu gledaju u oči nego muškarci.  Pogledom žene najčešće pokazuju svoju ljubaznost i submisivnost, dok muškarci češće pokazuju svoju grubost, status i dominaciju. Žene prilaze bliže sugovorniku i više im se sviđa razgovor kada stoje ili sjede pored osobe. Muškarci više vole razgovarati licem u lice.
 
U razgovoru muškarci su skloni nagnuti glavu i tako slušati što druga osoba govori. Žene pak češće gledaju osobu direktno.  Također, muškarci su dok slušaju drugu osobu skloniji mrštiti se i ¨bacati¨ povremene poglede, dok su žene sklonije smiješiti se i klimati. Ako je razgovor neugodan, muškarci češće netremice gledaju osobu, a žene izbjegavaju pogled. Žene su vještije u izražavanju emocija svojim licem, te u interpretaciji izraza lica drugih ljudi. Također žene se češće smiješe nego muškarci, i više im se sviđaju osobe koje se smiješe.
 
Iako žene koriste više izraza lica, izgleda da koriste manje pokreta i ti pokreti su ograničeniji nego kod muškaraca. Što se tiče dodira, izgleda da žene više dodiruju druge, a i same su češće dodirivane nego muškarci.  Dodirivanje je ponašanje za koje se smatra da više priliči ženama nego muškarcima
 
Kod  ¨čitanja¨ neverbalnih znakova, gotovo sva istraživanja pokazuju da su žene uspješnije u razumijevanju neverbalnih znakova.  One su osjetljiviji komunikatori, pridaju komunikaciji veliku važnosti pritom koriste kako verbalni, tako i neverbalni kanal.
 
 
Neverbalna komunikacija puno toga otkriva o nama
 
Muške zavodničke kretnje
 
Poput većine životinjskih vrsta i muškarci pokazuju znakove dotjerivanja kada im se približavaju žene.  Povrh već spomenutih automatskih i fizioloških reakcija, on će uspraviti vrat i popraviti kravatu. Ako ne nosi kravatu, popravit će okovratnik, otresti ¨prašinu¨ sa ramena ili namjestiti košulju. Dotjerat će kosu u red.
 
Najagresivniji znak zavođenja je palac zataknut za pojas koji naglašava donji, genitalni dio tijela. Tijelom će se okrenuti prema njoj, iskoračiti i gledati  je u oči nešto dulje nego što je to prirodno. Često stoji s rukama na bokovima jer taj položaj naglašava njihovu fizičku veličinu i spremnost na ¨igru¨.  Kada sjedi ili se naslanja na zid, raširit će noge da bi naglasio prepone.
 
Kada nastupi ritual zavođenja većina muškaraca se ponaša poput tipa koji stoji u rijeci i pokušava uhvatiti ribu tako da je štapom udice pogodi u glavu. Žene, kako ćemo vidjeti, znaju vještije primamiti i pripremiti bolji mamac za svoju ribu nego što se ijedan muškarac može i ponadati da će ikad naučiti. 

 
Ženski zavodnički signali

 
Žene se koriste gotovo istim osnovnim kretnjama koje upućuju na njihovu privlačnost kao i muškarci, uključujući popravljanje kose, glađenje odjeće, stavljanje ruke na bokove, produljen intimni pogled...  I one prihvaćaju zataknuti palčeve za remen, iako je to kretnja muške agresivnosti, ali je izvode tipičnom ženskom vještinom ; samo jedan je palac zataknut za remen ili strši iz džepa ili je vidljiv na ručnoj torbici.    Uzbuđenje se također očituje širenjem zjenica ili navalom crvenila u obraze.  Ima još mnogo znakova ženskog udvaranja:
 
Pokreti glavom– glava je zabačena unazad da kosa padne preko ramena ili da pramenovi ne prekriju lice. Zanimljivo je da tu kretnju izvode i žene sa kratkom kosom.
 
Otkriva zapešća – zapešća su odavno poznata kao jedan od najerotičnijih dijelova tijela. Žena kojoj se sviđa neki muškarac u razgovoru će otkriti zapešće i dlan. To vrlo lako izvode žene koje puše.
 
Razmiče noge  -  raskorak među nogama je veći nego što bi bio da dotični muškarac nije u blizini. Noge su udaljene bez obzira da li žena sjedi ili stoji.
 
Njiše bokovima -  bokovi imaju naglašenu ulogu pri hodanju da bi se posebna pažnja poklonila karličnom području. Neke žene to rade vrlo očito, a neke suptilnije.
 
Pogled postrance – napola sklopljenih očnih kapaka žena zadržava muškarčev pogled dovoljno dugo da on zamijeti kako je brzo pogledala u stranu. To je onaj mučenički osjećaj da potajice gledaš ili si potajice gledan, koji je u većine muškaraca dovoljan da razbukti strast.
 
Poluotvorene i vlažne usne – usne su vlažne ili s pomoću sline ili s pomoću šminke. I jednim i drugim u žena najavljuje seksualni poziv.     
 
Ruž za usne – kada se žena seksualno uzbudi, njezine usne se povećavaju i pune krvlju, postaju crvenije. Rumenilo za usne tisućama je godina poznat način kojim se želi oponašati taj proces.
 
Miluje cilindrični predmet – okretanje cigarete, prelaženje prstom po stalku čaše s vinom, milovanje nekog drugog tankog predmeta nesvjesno pokazuje što se događa u mislima.
 
Pogled preko ramena – riječ je o samomimikriji zaobljenih ženskih grudiju.
 
Ženske kretnje prekriženih nogu – žene se koriste trima osnovnima položajima:

- S naglaskom na koljena je jedna je noga podvučena pod drugu i usmjerena prema osobi koja joj se sviđa. To je vrlo opušten položaj koji ne trpi nikakve formalnosti u razgovoru i omogućava na tren pogled na bedra.

- Vrtnja cipele stopalom  također upućuje na opušteno raspoloženje i ima falički efekt tiskajući nogu u cipelu i vadeći je van, što neke muškarce može natjerati da podivljaju.

- Većina muškaraca se slaže da prebacivanje noge preko noge jedan od najzavodljivijih položaja u kojem žena uopće sjedi. Tom kretnjom se žena služi svjesno da bi privukla pozornost.  Drugi signali kojima se žene služe jesu premještanje nogu polaganim pokretima ispred muškarca i nježno prelaženje rukom preko bedara da bi se istaknula želja da se dodiruju.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO