15.05.17 u 10:05

POSJETILI SMO HOTEL MONA ZLATIBOR

Zlatibor – drugo ime za odmor

Nekada jednostavno ne znamo kakva prirodna blaga i idealna mjesta za odmor se nalaze u našoj neposrednoj blizini. Tako robujući navikama i ne znamo šta propuštamo. Svega dva i po sata od Sarajeva naići ćete na idealno mjesto za odmor koje vam nudi sijaset sadržaja koji će vas dovesti u nedoumicu šta od svega toga prvo posjetiti.

Ono što je turistima iz naše zemlje najbitnije jeste činjenica da u susjednu Srbiju ulazimo samo uz pokaz lične karte i bez pretjeranih “peglanja” granične policije i carinika. Odmah nakon rutinske kontrole na granici slijedi plaćanje cestarine, jer se vozite kroz nacionalni park i nastavljate vožnju kroz prekrasnu prirodu od koje vam zastaje dah.

Cesta je solidna, ništa što još nismo vidjeli u našoj zemlji, tako da se bez problema možete uputiti svojim automobilom. Najlošiji dio puta se nalazi između Rogatice i Goražda, a nakon te dionice sve je manje oštećenja i možete voziti bez brige.

Naša je preporuka da prvu pauzu napravite uz obale Drine u Višegradu i odmorite se uz prekrasan pogled na višegradski most nama poznatiji kao “na Drini Ćuprija”, a odmah u blizini je i novi sadržaj Andrićgrad koji je odnedavno višegradska atrakcija.
Postoje naznake da bi u sklopu međugranične suradnje na polju turizma između Bosne i Hercegovine i Srbije uskoro voz “Nostalgija”, popularni Ćiro, mogao saobraćati od Mokre Gore do Višegrada i obratno.  

Da u Srbiji turizam shvataju ozbiljno pokazala nam je i činjenica da se cesta prema Zlatiboru konstantno obnavlja, proširuje, mostovi se rekonstruišu te je naš autobus morao obilaznicom preko Užica što nam je nešto odužilo put, jer je obilaznica obavezna za sve osim putničkih automobila.

Ipak, krajolici kroz koje smo prolazili plijenili smo svojom ljepotom tako da nas neđto duža vožnja nije zamorila, a onda nakon Užica, lagani uspon i uskoro se pred nama ukazao Zlatibor. Ovo mjesto vas obuzme na prvi pogled i ljubav je neminovna, a onda započinje istraživanje lokaliteta i poželite da se nikada ne završi.
Hotel Zlatibor Mona smješten u srcu vazdušne banje i beskrajnih, mirisnih borovih šuma Zlatibora, idealna je destinacija za odmor i opuštanje. Za nepuna tri sata vožnje od Sarajeva, odnosno, nešto više od šest sati od Banja Luke, naći ćete se u oazi mira, na čistom zraku, okruženi dobrodošlicom i toplinom koju svojim gostima nudi ljubazno osoblje hotela Mona Zlatibor.

U ugodnoj atmosferi koja će vas naprosto natjerati da zastanete i odmorite, Zlatibor koji je javnosti poznat kao planinski turistički centar i visinsko lječilište, nudi vam cijelu lepezu mogućnosti da priuštite sebi opuštanje iz snova. Zlatibor je vazdušna banja, specifičan po miješanju meditarnske klime koju donose morski vjetrovi sa Crnogorskog primorja i opojnog planinskog zraka stoljetnih borovih šuma.

Enterijer hotela Mona Zlatibor je pažljivo odabran i dizajniran na način da gostima kroz spoj tradicionalnih i modernih elemenata, drvenih oplata i najfinijih tkanina u toplim tonovima, dočara potpuni planinski ugođaj tokom cijele godine. Gostima Hotela na raspolaganju je 120 prostranih soba i apartmana, opremljenih modernim sadržajima neophodnim za potpuni odmor i opuštanje.
Uz smještajne kapacitete, hotel nudi mnoštvo sadržaja za razonodu, zabavu i obroke, poput Restorana Perun i Vila, Lada Bara, igraonice za djecu Monica, kao i kompletno opremljenog Wellness centra – Inspirium, koji je na raspolaganju svim gostima tokom njihovog boravka.

U okviru Hotela nalazi se Kongresni centar Koledo, kapaciteta do 500 mjesta, povezan  sa lobi barom i restoranom. Prema potrebi ovaj multifunkcionalni prostor dijeli se u dvije ili tri nezavisne cjeline, koje se mogu urediti u skladu sa potrebama događaja. Za sekcijski rad ili rad u manjim grupama hotel nudi biznis centar Mona koji raspolaže sa četiri konferencijske sale, kapaciteta od 15-40 ljudi u kino postavci.

U hotelu Zlatibor Mona gostima je na raspolaganju i niz aktivnosti namijenjenih za team building. Ojačajte vaš timski duh, zajedno se opustite i drugačiji pristupite tirmskom radu kroz posebne aktivnosti poput raftinga, paraglajdinga, off road karavana, splavaranja Drinom, jahanja konja i vožnje kvadova.
U restoranima Perun i Vila gostima se nudi bogat izbor nacionalnih jela i lokalnih specijaliteta.  Restorani nude različite mogućnosti organiziranja privatnih i korporativnih događaja. U Lada baru, oazi za opuštanje i razonodu svaki gost će naći kutak mira za sebe.

Ugodne trenutke opuštanja nudi Wellness centar Inspirium koji obuhvata prostor sa saunama i parnim kupatilom, bazenom za plivanje i toplim bazenima za opuštanje, fitness centrom i posebnim prostorijama za masaže i tretmane.

U restoranima Perun i Vila gostima se nudi široka lepeza nacionalnih jela i lokalnih specijaliteta. Restoran Perun nudi slow food koncept, kroz pravljenje i serviranje tradicionalne hrane Zlatibora na jedinstven način, koristeći isključivo svježe, lokalno proizvedene, potpuno prirodne namirnice, koje proizvode lokalni proizvođači. Restoran Vila je pansionski restoran hotela, u kojem gosti koji imaju pansionske pakete ishrane i mogu da uživaju u nacionalnoj i internacionalnoj kuhinji, gdje se doručak i večera služe u vidu švedskog stola. Restorani nude različite mogućnosti organiziranja privatnih i korporativnih događaja.