03.12.11 u 20:17

"KNJIŽEVNIK U GOSTIMA"

Završna svečanost književnog projekta

Nihad Mešić River, domaćin-gost je književnog susreta s mladima sa i bez umanjenih sposobnosti, koji će biti održan sutra u Edukativnom centru za socijalno uključivanje "S..." u Sarajevu.

To je završna svečanost jednogodišnjeg volonterskog projekta "Književnik u gostima“, a održava se i u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera. NVO altruista "Svjetlo" i "Diogen“ pro kultura magazina potpisali su 30. novembra 2010. godine Ugovor o realizaciji projekta "Književnik u gostima“. Projekt ima za cilj približavanje raznih književnih formi neposrednoj percepciji kod mladih s umanjenim sposobnostima. Željeli smo dokazati da i mladi s invaliditetom imaju potrebu učestvovati u programima kulture i da mogu stvarati djela, a ne samo da ih javnost percipira kroz socijalnu zaštitu i humanitarnu pomoć, saopćeno je iz NVO altruista "Svjetlo". Tokom ove godine upriličeno je XI književnih susreta, a gosti su bili Marija Fekete Sullivan, Mirzeta Memišević, Sabahudin Hadžialić- Sarajevo, Mladenko Marijanović-Vareš, Ernest Bučinski-Banja Luka, Nihad Mešić River-Tuzla, Darko Habazin-Srbija, Samira Begmen-Švicarska, Sabah-Al Zubeidi- Irak.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO