23.04.17 u 17:24

HOROSKOP

Započela je vladavina Bika: Jedni će uživati, ali ovim se znakovima loše piše

Počela je vladavina Bika - astrološkog znaka zemlje i plodnosti. Ovo će razdoblje biti povoljno prvenstveno za same Bikove, no i za Jarce, Ribe, Djevice i Rakove
Vladavina Bika započela je ove srijede u 23.27h po srednjoeuropskom vremenu.

Ovaj znak vlada kad se Sunce nalazi između 30 i 60 stupnjeva ekliptike (Sunčeve staze), odnosno u drugom mjesecu astronomskog proljeća. Bik je znak zemljanog elementa i fiksne kvalitete jer je središnji znak godišnjeg doba.

Kao znak zrelog proljeća, Bik simbolizira plodnost i bujanje vegetacije. Zbog obilježja prirode koji prevladavaju u ovo doba godine nije čudno to što je za Dan planeta Zemlje određen 22. travnja, datum na početku vladavine Bika. Jednako je logično to da su naši preci smjestili svetkovine u čast pokojnih usred tmurne jeseni, u znaku Škorpiona, točno nasuprot Biku. Astrološka opreka Bik - Škorpion odražava prirodnu opreku života i smrti.

Razdoblje Bika najpovoljnije je za Jarce, Djevice, Ribe, Rakove i same Bikove. Ovi će znakovi imati više energije, jaču motivaciju i sretnije okolnosti. Škorpioni, Lavovi i Vodenjaci brže će se iscrpljivati i nailaziti na više prepreka. Nekoliko značajki vladavine Bika tiče se svih znakova. Primjerice, svi će imati veću potrebu za sigurnošću i izvjesnošću. Obrana dosad stečenih pozicija bit će važnija od želje za osvajanjem novih teritorija.


Opipljiva korist iznad svega

U djelovanju i komunikaciji bit ćete konkretniji i precizniji. Kod drugih ćete više cijeniti odanost i pouzdanost nego svestranost i maštovitost. Davat ćete prednost zdravom razumu u odnosu na sanjarenje. Bit ćete skloniji zauzimati stavove i donositi odluke o pitanjima u pogledu kojih ste ranije bili neodređeni.

Cijenit ćete opipljive vrijednosti više od duhovnih. Vrabac u ruci bit će vam važniji od goluba na grani. Postat ćete svjesniji temeljnih stvari: koliko novca imate u banci (ili čarapi), koliki su vam dugovi, kakvo vam je zdravstveno i mirovinsko osiguranje, kako ste riješili stambeno pitanje.

Godit će vam kontakt s prirodom. Iskoristite iduće tjedne za izlete, no budete li spriječeni, bit će vam dovoljno sjediti u vrtu ili parku i opušteno promatrati biljni i životinjski svijet. U takvom ćete si okruženju puniti baterije bez ikakvog naprezanja.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO