11.04.15 u 00:52

STIŽE VIŠE OD 300 NOVINARA

Zadar je raj za sve ljubitelje automobila

Vodeći svjetski proizvođač premium vozila, BMW Grupa izabrala je Hrvatsku za svjetsku medijsku premijeru svog novog modela BMW serije 2 Gran Tourer. 

Domaćin svjetske premijere bit će grad Zadar, u koji BMW Grupa od 16. do 30. aprila dovodi više od 300 najznačajnijih svjetskih novinara. Bit će to prva svjetska medijska premijera i predstavljanje neke premium automobilske marke u Hrvatskoj.

Interes svjetskih medija za predstavljanje svakog novog modela BMW-a vrlo je velik, pa će svjetska medijska premijera BMW serije 2 Gran Tourera sigurno biti ujedno i jedan od najvažnijih ovogodišnjih promotivnih događanja za Hrvatsku i hrvatski turizam.

Očekuje se da će više od 300 novinara sliku iz Zadra prenijeti u najmanje 35 zemalja svijeta.

- BMW je izabrao Zadar za ovu svjetsku premijeru prije svega zato što je to prekrasan grad, ali i zbog dobre infrastrukture, odličnih cesta i hotela, kao i zbog otvorenih i gostoljubivih ljudi. Vjerujemo da će ova svjetska premijera, s obzirom na broj i važnost medija, značajno pridonijeti ne samo promociji ovog novog modela već i dodatnoj afirmaciji Hrvatske i Zadra kao destinacije koja svojim sadržajima privlači i najuglednije goste. Ponosni smo što kao generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku sudjelujemo u ovom događanju - istaknuo je Franjo Tomić, predsjednik Uprave Tomić & Co.

Sama promocija trajat će dvije sedmice, počevši od 16. aprila i obuhvatit će 3 lokacije na Polutotoku te posebno za tu svrhu izgrađen ponton u uvali Jazine.

BMW serije 2 Gran Tourer prvo je premium vozilo kompakt klase, koje može imati i do sedam sjedala. Sa sklopivom zadnjom klupom koja pruža dovoljno mjesta za tri dječja sjedišta, Gran Tourer na jedinstven način kombinira prostranost, fleksibilnost i sigurnost s elegancijom, dinamičnošću i učinkovitošću.

- S obzirom da smo već i s Active Tourerom privukli veliki broj novih kupaca, očekujemo da će BMW serije 2 Gran Tourer nastaviti taj trend. Jasno je da novim proizvodima želimo privući nove kupce, jer nas ne zanima preuzimanje tržišnih udjela ostalih vozila iz naše ponude - istaknuo je direktor prodaje i marketinga u BMW AG, Ian Robertson prilikom svjetske prezentacije ovog modela na Međunarodnom salonu automobila u Genevi u ožujku ove godine.

Proizvodnja BMW serije 2 Gran Tourer počela je u ožujku u tvornici u Regensburgu, u Njemačkoj. Kupci mogu birati između dva benzinska i tri dizelska motora, a na raspolaganju je i model s pogonom na četiri kotača.

Svjetski početak prodaje očekuje se u junu ove godine.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO