30.06.16 u 19:11

IT TRŽIŠTE

Windows 10 nadogradnja dolazi 2. augusta

Povodom godišnjice lansiranja Windowsa 10, slijedeća velika nadogradnja Windowsa 10 dogodit će se 2. augusta 2016. godine, ovog operativnog sistema koji je već instaliran na 350 miliona uređaja širom svijeta, te bilježi 135 milijardi sati, od čega 19 milijardi sati otpada na igranje video igrica.

Nova nadogradnja uključuje razne nove funkcionalnosti za potrošače i poslovni sektor, kao što su Windows Ink, unaprijeđenja Cortane i Edge-a kao i sigurnosna unaprijeđenja.


Prema istraživanjima više od 70 % ljudi koristi hemijsku olovku više od jednog sata dnevno te Windows Ink omogućuje brzo i jednostavno pisanje bilješki u digitalnom svijetu kao i “Smart Sticky Notes” za lako memorisanje dnevnih obaveza. 


S druge strane, preglednik Edge donosi više unaprijeđenja za uštedu energije, ekstenzije kao što su Pinterest, “Pin It Button” ili Amazon Assistant te novosti vezano uz strukturu stranice. 


Istovremeno su unaprijeđene i sigurnosne postavke, pa Windows Hello funkcionalnost omogućuje jednostavnu prijavu za Windows aplikacije i web stranice putem Microsoft Edge-a, prvog preglednika koji podržava biometriku dok Windows Defender sada uključuje opciju automatskog zakazivanja brzog skeniranja računara. 


Podsjećamo da je besplatnu nadogradnju na Windows 10 moguće ostvariti do 29. jula 2016.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO