26.08.16 u 01:53

USKORO NASTAVAK ISPORUKA I POČETAK PROIZVODNJE

VW i dobavljači postigli dogovor

Kompanije Volkswagen i Eastern Horizon Grupe, kojoj pripadaju dobavljači Car Trim i ES Automobileguss, postigle su dogovor, čiji sadržaj nije dostupan javnosti.

U zajedničkom saopćenju za javnost navedeno je da će isporuke uskoro biti nastavljene, a proizvodnja u VW-u ponovo pokrenuta.


Kompanije Car Trim i ES Automobileguss su u vlasništvu bh. privrednika Nijaza Hastora zbog čega su dovođene u vezu s Prevent Grupacijom, koja je također u Hastorovom vlasništvu, međutim riječ je o fabrikama u Njemačkoj koje nisu u sastavu Preventa.


Po medijskim navodima, spor je nastao početkom augusta kada je VW ishodio sudski nalog o nastavku isporuka, ali dobavljači su ga odbili realizirati rekavši da je VW otkazao buduće ugovore bez odgovarajuće nadoknade.


VW je bio prisiljen prekinuti proizvodnju u šest fabrika, a njemački mediji su pisali da je razmatrao i mogućnost da do neisporučenih dijelova dođe zapljenom.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO