12.11.14 u 21:11

NOVI KORAK KA NOVOM USPJEHU

Volvo proširuje operativne aktivnosti pogona u Daqingu

Volvo je ponovo naglasio svoju dugoročnu posvećenost Kini, značajnim širenjem operativnih aktivnosti proizvodnog pogona u Daqingu.

Švedska kompanija će u njemu proizvoditi najnoviju generaciju inovativnih vozila, postavljenih na SPA platformu, čime će isti postati jedan od najnaprednijih proizvodnih pogona u Kini.  Ovo će širenje nesumnjivo dovesti do jačeg ekonomskog razvoja u regionu Daqing, te doprinjeti još boljim prodajnim rezultatima Volva u Kini. Volvo je pogon u Daqingu pokrenuo u septembru 2013. godine, a prvi proizvod, predstavljen u septembru ove godine je model XC Classic, prva generacija još uvijek veoma popularnog Volva XC90, namijenjena kineskom tržištu.  Pogon Daqing trenutno zapošljava oko 700 radnika i ima inicijalni proizvodni kapacitet od 80.000 vozila. Prvi SPA model, koji će se proizvoditi u Daqingu bit će potpuno nova premium limuzina. Odluka Volva da značajno poveća produktivnost pogona Daqing, još je jedan dokaz rastuće posvećenosti kineskom tržištu. Švedska kompanija je u većinskom vlasništvu kineskog Zhejiang Geely Holdinga, te uživa posebno bliske odnose sa gradskim vlastima u Daqingu, koji posjeduju 37 posto Volvo Cars kompanije. Volvo Cars i grad Daqing zajednički rade na jačanju ekonomskog rasta i razvoja grada i njegovog okruženja, a svemu pogoduju sjajni prodajni rezultati Volva na rastućem kineskom automobilskom tržištu.  Volvo očekuje da do kraja godine u Kini isporuči preko 80.000 vozila, što će od Kine učiniti najveće Volvo globalno tržište. Dugoročni cilj je godišnja prodaja 200.000 vozila u ovoj zemlji. - Daqing će postati sastavni dio našeg globalnog tržišnog prisustva. Čast nam je što ćemo u Daqingu proizvoditi naše SPA modele, a pogotovo naš novi limuzinski model. To znači i da smo potpuno posvećeni našem poslovanju u Kini, koja je naše drugo domaće tržište - izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik Volvo Cars kompanije Automobili proizvedeni u Daqingu udovoljavat će globalnim standardima, jer ovaj pogon u potpunosti zadovoljava globalne proizvodne standarde Volva. - Koristeći precizne, standardizirane proizvodne metode i vrhunsku tehnologiju, pogon Daqing će kupcima ponuditi sigurne, zdrave, ekološki prihvatljive i ukusno dizajnirane Volvo automobile sa specifičnim dodirom skandinavskog luksuza, zaključuje Håkan Samuelsson. Volvo Cars usko sarađuje sa gradom Daqing u cilju ubrzanja ekonomskog razvoja u skladu sa nacionalnom politikom unaprijeđenja sjeveroistoka zemlje.  Daqing istovremeno želi smanjiti svoju ovisnost od prirodnih resursa, te želi postati sofisticirani centar napredne proizvodnje. - Počašćeni smo saradnjom sa Volvo Cars kompanijom, koja pomaže da naš grad postane tehnološki napredan međunarodni grad sa modernom industrijskom bazom. To je i solidan temelj premium automobilske industrije na sjeveroistoku Kine, te rasta Volva u Kini uopšte, izjavio je said Han Xuejian, partijski sekretar Daqinga.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO