05.02.15 u 19:46

NOVE MJERE ŠTEDNJE

Vlada prodaje 1583 automobila

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sjednici da, putem javnog oglasa, proda 1583 putnička vozila koja su u vlasništvu Republike Srbije.

Korisnici ovih vozila su državni organi, javne službe, javne agencije i Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, javio je Tanjug.

Precizirano je da će biti prodano 241 vozilo više i srednje kategorije starosti manje od sedam godina, 360 vozila srednje kategorija starijih od sedam godina i 982 vozila srednje i niže kategorije starijih od sedam godina.

Računa se da će značajne uštede u proračunu biti ostvarene potpunom racionalizacijom korištenja automobila, kao i smanjenjem troškova održavanja voznog parka.

Ova odluka donijeta je u cilju provođenja programa ekonomskih ušteda i politike Vlade o odgovornom upravljanju sredstvima u javnom vlasnitšvu.

Vlada je uputila zahtjev svim javnim poduzećima u Srbiji da primjene ovakve mjere uštede i popis službenih automobila hitno dostave glavnom tajništvu Vlade Srbije.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO