27.10.16 u 15:46

ZA JAVNE USTANOVE SOCIJALNE ZAŠTITE

Vlada Japana donirala 120 Toyota vozila Bosni i Hercegovini

Predstavnici Vlade Japana u četvrtak, 27.10.2016. godine, uručili su Ministarstvu civilnih poslova 40 Toyota vozila, što je dio donacije Vlade Japana Bosni i Hercegovini koja se sastoji od 120 japanskih vozila najnovije generacije.

 


Vozila su namijenjena javnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini, koje su kao prioritetne utvrđene od strane entitetskih ministarstava nadležnih za oblast socijalne zaštite. Donacija Vlade Japana će u znatnoj mjeri poboljšati mobilnost ustanova socijalne zaštite i podići kvalitet njihovih usluga, te najugroženijim grupacijama građana u Bosni i Hercegovini dodatno olakšati pristup socijalnim uslugama.

 

Svečana primopredaja vozila upriličena je danas, u autosalonu Toyota - Bunjo d.o.o., Alipašina bb – Sarajevo. Svečanosti su prisustvovali Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa, predstavnici ustanova socijalne zaštite, te predstavnici Toyote.

 

Predviđeno je da preostalih 80 vozila iz donacije bude isporučeneno u drugom kvartalu naredne godine. Ukupna vrijednost donacije je približno 7 miliona KM, a ova donacija namjenjena ustanovama socijalne zaštite, samo je jedna u nizu donacija Vlade Japana Bosni i Hercegovini i njenom narodu.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO