05.12.16 u 19:22

MUP KANTONA SARAJEVO

Višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja duguje 10.840 KM

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije tog Ministarstva iz saobraćaja su isključili B.S. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom “BMW”.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug od  940 KM.


Policijski službenici V PU iz saobraćaja su isključili V.I. iz Ilijaša, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “vw golf 2”, reg. oznake K01-K-378. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH. Registru novčanih kazni ima dug od  4.800 KM.


Policijski službenici IV PU iz saobraćaja su isključili I.S. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW kombi”, reg. oznake 021-J-421. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a ima dug u iznosu od  9.890 KM.


Policijski službenici IV PU iz saobraćaja su isključili N.S. iz Hadžića, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW kombi”, bez reg. oznaka. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je vozač višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, a u Registru novčanih kazni ima dug od  1.540 KM. 


Policijski službenici II PU iz saobraćaja su isključili K.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “bmw”, reg. oznake M16-T-775. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je K.A. višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  4.340,00 KM.


Policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili H.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “vw golf”, reg. oznake T25-K-464. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, a u Registru novčanih kazni ima dug od 7.080 KM.


Policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili V.A. iz Zavidovića, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke „opel vektra“, bez reg. oznaka. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a, a u Registru novčanih kazni ima dug od  2.440 KM.


Policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili M.V. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “fiat”, reg. oznake K64-E-676. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je M.V. višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH,  a u Registru novčanih kazni ima dug od  10.840 KM.


Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su vozači nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od njih su privremeno oduzeta motorna vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru, navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Kantona Sarajevo, saopćeno je iz tog ministarstva. 

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO