13.11.15 u 18:26

PSA PEUGEOT CITROËN

Već 200.000 benzinskih turbomotora PureTech

Dvjesto hiljaditi trocilindarski benzinski turbomotor PureTech izašao je iz tvornice Française de Mécanique u subotu 7. novembra 2015. 

Ovaj primjerak proizveli su djelatnici tima koji je osnovan u oktobru 2015. i koji radi vikendom kako bi se zadovoljila rastuća potražnja za navedenim motorom. 


Isporučit će ga u tvornicu u Madridu gdje će se ugraditi u Citroën C4 Cactus od kojih je oko 20 % proizvedenih automobila opremljeno navedenim trocilindarskim benzinskim turbomotorom.


Njegova proizvodnja pokrenuta je u martu 2014. u tvornici Française de Mécanique (Douvrin, Pas de Calais, a dnevno se proizvede 1.150 jedinica u 4 ekipe te stopa proizvodnje samo raste.


Ovaj trocilindarski, prilagodljiv i učinkovit motor nalazimo u automobilima Peugeot 208, 308, 2008 i 3008, Citroën C3, C4, C4 Cactus i C4 Picasso te DS 3 i DS 4. 


Zahvaljujući vrlo preciznoj tehnologiji izravnog ubrizgavanja ovaj motor donosi prosječno smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2 od 18 % u usporedbi s atmosferskim izvedbama motora EP "Prince" s 4 cilindra, koji su već jedni od najboljih na tržištu.  Smanjenih dimenzija i težine benzinski turbomotor PureTech pruža neviđenu razinu užitka u vožnji i performansi na ovoj razini obujma motora.


U junu 2015. ovaj motor dobio je nagradu "Motor godine" koju dodjeljuje žiri za "International Engine of the Year Awards" u kategoriji motora obima od 1 l do 1,4 l. 


Povodom ove objave, Patrice LE GUYADER, direktor proizvodne jedinice u sjevernoj regiji, izjavio je: 


- Ova brojka od 200.000 motora EB Turbo PureTech proizvedenih u tvornici Française de Mécanique simbol je uspjeha ovog motora na tržištu. Njime je potvrđena priznata stručnost grupe PSA u području benzinskih motora kojima su opremljeni ključni modeli naše game. 

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO