03.02.16 u 09:11

Đuro: Ne razmišljam kao Nele Karajlić

Glumac Branko Đurić Đuro bio je gost u Pressingu N1 televizije gdje je govorio o radu s najvećim svjetskim redateljima i glumcima, autorskim djelima, filmovima, serijama, muzici, nagradama, Nadrealistima, humoru, ali i o ozbiljnim temama, piše Večernji list BiH. 

Đurić je rekao da je glumac po profesiji, a ovisno o ulozi bude duhovit ili ozbiljan. Na pitanje šta misli o političarima i političkoj situaciji, popularni Đuro priznaje da, kada na televiziji ugleda neku političku emisiju, obvezno promijeni kanal. “Vjerujte mi da ne znam ko je predsjednik neke države (osim Slovenije) pa kada me pitaju, često se izblamiram. Znam da su kod nas trojica predsjednika i da je Doder predsjednik RS”, našalio se Đurić dodavši da zaista ne zna kako se zove predsjednik RS. Voditelj je ispravio Đurića kazavši da je predsjednik RS-a Dodik, a ne Doder, na šta mu je glumac rekao da je upravo potvrdio njegove prethodno rečene riječi.


“Neko u voću izbjegava gluten, a ja vješto izbjegavam politiku.” Đuro tvrdi da humor u vrijeme stvaranja Top liste nadrealista i Audicije nije nimalo bolji od ovoga što nam se danas servira, nego da je danas ljudima manje do smijeha u odnosu na ono vrijeme. “Teško je danas nasmijati ljude, ne zbog toga što je humor loš, ima odličnih i smiješnih stvari, samo ljudima nije do smijeha”, smatra on. Na pitanje hoće li se ikada dogoditi remake Nadrealista, kaže da će, što se njega tiče, teško do toga doći. O kolegi Neletu Karajliću odgovara kako ‘svako ima pravo na svoje mišljenje, ali da je njegovo drugačije’.


“Ne razumijem baš najbolje to, ali svako ima svoje razloge zbog čega se tako ponaša”, dodaje Đuro. Kaže da se s Neletom rijetko viđa jer oni nisu prijatelji već samo stari dobri poznanici koji su nekad radili zajedno.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO