10.01.18 u 15:48

NAKON TEŠKE BOLESTI

Umro Predrag Lucić, hrvatski novinar, reditelj i književnik

Predrag Lucić, poznati hrvatski novinar, reditelj i književnik Predrag Lucić, umro je u Splitu nakon teške bolesti.


Predrag Lucić rođen je 12. februara 1964. godine u Splitu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu studirao je pozorišnu i radio režiju.

Jedan je od osnivača i kreatora "Feral Tribunea".

Na Splitskom ljetu 1987. godine napravio festivalske novine "Summer Times". Od maja 1985. povremeno sarađuje u "Feralu", a od 1988. do danas bio je stalni autor "Ferala". Od iste godine u "Omladinskoj iskri" piše kolumnu "Drugačije mlad", uređuje kulturnu rubriku i duhoviti prilog "Le Spizd".

U "Nedjeljnoj Dalmaciji" 1989. počinje raditi kao novinar terenac, a s Viktorom Ivančićem i Borisom Dežulovićem proširuje "Feral", koji tada dobiva svoje puno ime "Feral Tribune". U jesen 1990. s "Feral Tribuneom" seli u "Slobodnu Dalmaciju", gdje radi i kao predratni i ratni reporter, prenosi Index.hr.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO