18.12.19 u 11:09

SAVJETI

Ugljikohidrati koji skidaju kilograme

U zavisnosti od tipa i načina pripreme, čak i obrok naizgled pun ugljikohidrata može postati dijetni obrok.

Ugljikohidrati su na vrhu liste namirnica koje izbacujemo iz svoje prehrane kad poželimo skinuti višak kilograma, no ne treba tome pristupati na taj način - postoje mnogi ugljikohidrati koji su dobri za vaše tijelo.

U zavisnosti od tipa i načina pripreme, čak i obrok naizgled pun ugljikohidrata može postati dijetni obrok, pa evo par savjeta.

Batat - dokazano je da povećava razinu hormona adiponektina koji pomaže u regulaciji šećera u krvi, pa vaš metabolizam funkcionira efikasnije. Slatki krumpir je također bez masti i ima manje kalorija od krumpira.

Cjeloviti kruh - cjelovite žitarice, čak i u kruhu, imaju magični učinak za liniju. Što je najbolje, kako pokazuju istraživanja s Harvarda, mogu pomoći kod produljenja životnog vijeka i smanjenju rizika od srčanih bolesti.

Ječam - ova namirnica spada u superhranu. Istraživanja pokazuju da konzumiranje ječma koji je bogat vlaknima može potaknuti hormone u crijevima da reguliraju apetit i metabolizam.

Kvinoja - ova zrna sadrže gotovo dvostruko više vlakana od sličnih žitarica, ali također je i potpuni protein - što znači da možete preskočiti odrezak i još uvijek dobiti aminokiseline koje vaše tijelo treba za izgradnju mišića.

Smeđa riža -
vaše tijelo bit će vam zahvalno ako pređete s bijele na smeđu rižu. konzumiranjem ove riže dobit će vam zdravu dozu vlakana, magnezija i vitamina B6 i osjećati se sito.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO