14.05.19 u 12:49

STVARNO?

Čudne posljedice orgazma

Kad pogledate neke od mogućih posljedica postizanja orgazma, nismo sigurni da ćete ga baš uvijek željeti....

Orgazam je željeni završetak seksa, no dobro znamo da to uvijek nije tako, upravo suprotno - sve više žena ima problema s dosizanjem vrhunca.

No, kad pogledate neke od mogućih posljedica postizanja orgazma, nismo sigurni da ćete ga baš uvijek željeti....

Drhtanje nogu- ovu pojavu prijavljuju većinom žene. Tijekom klimaksa stvara se tenzija u mišićima i to ne samo u genitalnom području. Kada orgazam završi, mišići se opuštaju i moguća je pojava grčeva, tremora i kontrakcija. Ako vam drhte noge nakon seksa i grče se, pojedite bananu ili popijte magnezij.

Glavobolja - val zadovoljstva i jaka glavobolja, tako kod nekih osoba izgleda orgazam, većinom kod muškaraca, osobito onih koji pate od migrena. Glavobolja se pojavljuje tijekom ili odmah nakon orgazma, a razlog zbog kojeg dolazi do nje zasad nije poznat. Neki znanstvenici vjeruju da je ona rezultat adrenalina koji u trenutku orgazma preplavi tijelo.

Kihanje - znanstvenici zasad ne znaju zbog čega se događa da kišemo nakon orgazma, no vjeruju da je uzrok neurološke prirode. "Tijekom orgazma mozak se može zbuniti kada je riječ o automatskim funckijama", kaže kirurg dr. Mahmood Bhutta koji se bavi ovim fenomenom.

Plač - ima nemali broj ljudi koji nakon orgazma briznu u plač. Riječ je o postkoitalnoj disforiji - osjećaju tuge, tjeskobe, agresije i nezadovoljstva koji se pojave odmah nakon orgazma. Češći su kod žena, no nisu imuni ni muškarci. Zbog čega dolazi do postkoitalne disforije zasad nije poznato. Iako se ove emocije najčešće pojavljuju kod osoba koje su u dugim intimnim vezama, a ne kod seksa za jednu noć, i ne ukazuju na probleme u vezi, ipak bi ih trebalo preispitati.

Imate li vi neku od ovih nuspojava?

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO