29.12.17 u 14:37

GRADSKA UPRAVA SARAJEVA

U ovim ulicama će u Sarajevu biti obustavljen saobraćaj u novogodišnjoj noći

Povodom javnog dočeka Nove 2018. godine na platou ispred SCC-a u Sarajevu doći će do privremene potpune obustave saobraćaja u periodu od 17.00 sati 31. decembra 2017. do 3.00 ujutro 1. januara 2018. godine.


Saobraćaj će biti obustavljen u ulicama: Zmaja od Bosne (od raskrsnice sa ul. Fra Anđela Zvizdovića odnosno ul. Vrbanja do raskrsnice sa ul. Hamdije Ćemerlića – Pofalići); Maršala Tita (od raskrsnice sa ul. Alipašina do ul. Zmaja od Bosne); Hiseta (od ul. Zmaja od Bosne do raskrsnice sa ul. Hamze Hume – Skenderija); Vrbanja (od raskrsnice sa ul. Terezije do raskrsnice sa ul. Zmaja od Bosne); Fra Anđela Zvizdovića (od raskrsnice sa ul. Zmaja od Bosne do raskrsnice sa ul. Kranjčevićeva); Vilsonovo šetalište (od raskrsnice sa ul. Hamdije Ćemerlića-Pofalići do raskrsnice sa ul. Vrbanja); Franje Račkog (od raskrsnice sa ul. Vilsonovo šetalište do raskrsnice sa ul. Zmaja od Bosne).

Također, saobraćati se neće moći ulicama: Valtera Perića (od raskrsnice sa ul. Hamze Hume do raskrsnice sa ul. Maršala Tita); u ul. Franca Lehara (od raskrsnice sa ulicom – pristupni put za hotel “Holiday” do raskrsnice sa ul. Zmaja od Bosne); Halida Kajtaza – I transferzala (od raskrsnice sa ul. Zmaja od Bosne do raskrsnice sa ul. Put života); Magribija (od raskrsnice sa ul. Kranjčevićeva do raskrsnice sa ul. Maršala Tita) sa napomenom da će se povremeno propuštati vozila koja su parkirana u pometunoj ulici u pravcu Kranjčevićeve), te Kotromanića (od raskrsnice sa ul. Vrbanja do raskrsnice sa ul. Hiseta)…

Zatim, u ulicama Dolina (od raskrsnice sa ul. Kranjčevićeva do raskrsnice sa ul. Maršala Tita), Augusta Brauna (od raskrsnice sa ul. Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnice sa ul. Dolina), Kralja Tvrtka (od raskrsnice s ul.Kranjčevićeva do raskrsnice sa ul. Maršala Tita), Hercega Stjepana, s tim da će se vršiti povremena propuštanja vozila koja su parkirana u tim ulicama u pravcu Kranjčevićeve.

Zatim, ulica Safeta Mujića (od raskrsnice s ul. Hiseta do raskrsnice s ul. Kotromanića); Roberta C. Frasurea (od raskrsnice sa ul. Kranjčevićeva do raskrsnice sa ul. Maršala Tita) i u ulici Mustajbega Fadilpašića, Koste Hermana, Vrazova, Hamida Dizdara, Turhanija, Đoke Mazalića i Kalmija Baruha;

Alternativni pravci su: Zmaja od Bosne – Hamdije Ćemerlića – Put života; Zmaja od Bosne – Hamdije Ćemerlića – Zvornička – Zagrebačka; Maršala Tita – Alipašina; Maršala Tita – Kranjčevićeva; Maršala Tita – Hamze Hume – Terezije, te Halida Kajtaza – Put života.

U navedenom periodu, tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica, a taxi stajalište iz ul. Valtera Perića bit će dislocirano na lokalitet taxi stajališta u ul. Hamdije Kreševljakovića – Skenderija.

Na početku prilaznih ulica koje vode ka platou SCC-a bit će postavljeni kontrolni ulazni punktovi.

“Obzirom da će parking prostori na lokaciji javnog dočeka biti zatvoreni, preporučeno je da putnički automobili, kao i autobusi koji organizovano dovoze posjetioce, koriste najbliže veće parking površine na Zetri i u krugu Kampusa UNSA u noći javnog dočeka Nove 2018. godine”, saopšteno je iz Gradske uprave Sarajeva.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO