08.05.18 u 07:29

PLANOVI NAJBOLJEG BH. ATLETIČARA

Tuka prijavio učešće na mitingu Dijamantne lige

Naš najbolji atletičar, Amel Tuka nakon konsultacija sa trenerom, odlučio je prijaviti učešće na Dijamantnoj ligi u Rimu, 31. maja 2018.

Jedna od mogućih provjera uoči odlaska u Rim, mogao bi biti miting u Savoji, 23. maja, gdje bi Amel Tuka učestvovao u utrci na 400 metara, koja bi služila kao provjera pred nastup u Rimu.


“Rim bi trebao biti otvorenje sezone za mene i radujem se što ću napokon izaći na stazu. Osjećam se zaista dobro, pogotovo jer sam odradio odlične pripreme. Zdrav sam i spreman za sve ono što me očekuje u Rimu. To je prva trka u sezoni i nemam prevelikih očekivanja, osim da provjerim stanje u kojem se sam nalazim. U Rimu će biti najbolji atletičari na 800 metara i svima će nam trebati nekoliko utrka da svi postignemo željenu formu. Ja lično bih bio zadovoljan rezultatom 1:45…, što bi zadovoljilo i mene i trenera. Bilo bi to odlično otvorenje sezone za mene u kojoj očekujem zaista mnogo”, riječi su Amela Tuke.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO