30.05.18 u 15:48

DIJAMANTNA LIGA

Tuka pred nastup u Rimu otkrio najveći izazov u sezoni

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, sprema se za prvi nastup u DIjamantnoj ligi, a miting će biti održan u Rimu 31. maja. On je kazao kako je iza njega dobra priprema te sa sa nestrpljenjem iščekuje da istrči na stazu.

“Nakon odličnog zimskog dijela ove sezone, gdje sam postavio novi nacionalni rekord na 400 metara i novi rekord Balkana na 800 metara, sada me na Dijamantskoj ligi očekuje zvanično otvaranje ove ljetne sezone. Moram priznat da sam jako uzbuđen i da jedva čekam trku u Rimu, pogotovo što će tu biti najbolja konkurenciji i najbrži u ovoj discpilini. Posebno se radujem što je to moj prvi nastup u Rimu ikada, kazao je Tuka, koji je naglasio kako je njegov primarni cilj u ovoj sezoni dobar rezultat na Evropskom prvenstvu”.


“Ne razmišljam puno unaprijed o ovoj sezoni. Radim ono što trener traži od mene. I najbitnije mi je ispuniti trenerove zamisli. Potrebno mi je nekoliko trka da uđem u pravu formu. Znam da najspremniji moram biti u Berlinu jer Evropsko prvenstvo je moj najveći cilj u ovoj sezoni. Do tada ću naporno raditi”, otkrio je.


“Pripreme sam odradio jako dobro. Nakon dvoranskog dijela sezone nastavio sam sa pripremama za ljetni dio. U Rimu bih bio zadovoljan s rezultatom 1:45, ali sve će zavisiti od konkurencije. Od nje će zavisiti hoće li trka biti brza ili spora. Ako bude brza, vjerujem da će i mene povući, jer kad trčim s najboljim, onda i mene to povuče da budem bolji i brži “, dodao je Amel Tuka.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO