14.03.16 u 01:23

NASTAVLJAJU SE ULAGANJA

Tehnološki još napredniji Opelov dizajnerski centar

Opel nastavlja s ulaganjima u dizajnerske kapacitete. Dizajnerski centar pri sjedištu u Rüsselsheimu bit će proširen ulaganjem od 11 miliona eura. 

Ultramoderne vizualne i komunikacijske tehnologije omogućit će po dovršetku proširenja u junu 2017. još bolji i učinkovitiji rad.


Revolucionarna svečanost za razvoj i modifikacije održana je u utorak, a na njoj je sudjelovao i glavni izvršni direktor Opela dr. Karl-Thomas Neumann. Lopate su u ruke uzeli i Mark Adams, podpredsjednik za dizajn, i Uwe Baum, zamjenik predsjednika Opelovog radničkog savjeta


- Izvanredan dizajn oduvijek je bio jedan od ključnih čimbenika Opelove robne marke - rekao je dr. Neumann. 


- Razvoj Dizajnerskog centra otvorit će nove mogućnosti našim kreativcima. To će nam pomoći da poduzmemo sljedeći korak u našoj modelskoj ofenzivi, ali i da dodatno učvrstimo poziciju rüsselsheimskog Dizajnerskog centra kao europskog središta globalnog razvoja.


Uwe Baum je dodao: 


- Oduševljen sam što je počeo novi projekt izgradnje u Rüsselsheimu. Ovo je novo ulaganje dodatni dokaz da je Opel doista snažan. Nova zgrada bit će radni prostor za više od 80 novih djelatnika nedavno zaposlenih u Europskom dizajnerskom centru.Oprema za projiciranje u virtualnoj stvarnosti i složeni sustavi za videokonferencije s ultramodernim mrežnim konceptom omogućit će da 80 zaposlenika proširenog Dizajnerskog centra donosi odluke brže nego ikad prije. 


- Ultramoderni uredi omogućit će povezivanje raznih tehnologija i tehnika – od glinenih modela do modela u virtualnoj ili unaprijeđenoj stvarnosti – te njihovu međusobnu usporedbu, što će Opelu omogućiti postavljanje međunarodnih standarda na tom području - rekao je Mark Adams, potpredsjednik dizajna.


Ovo ulaganje drugo je značajno nedavno ulaganje u dizajn. Prije toga tvrtka je podigla i opremila centar za tokarenje velikim brzinama vrijednosti 5 milijuna eura.


Proširivanje dizajnerskih kapaciteta daljnji je korak u implementaciji Opelove velike i globalne ofenzive modela. Do 2020. tvrtka će na tržište dovesti 29 novih vozila. Sljedeća velika zvijezda je nova Astra Sports Tourer koja će se početi isporučivati idućeg mjeseca.

 

Za što su sve Opelovi dizajneri sposobni, može se trenutačno vidjeti na Ženevskom sajmu automobila. Opel GT Concept upravo proživljava svoju svjetsku premijeru i krasi brojne naslovnice. 


Ovaj trendovski sportski automobil utjelovljuje Opelovu stalnu inovativnu snagu – zadivljujućeg oblika, sveden na puke osnove, čista strast. Ovaj punokrvni sportaš sa sprijeda centralno smještenim motorom i pogonom na stražnje kotače izravni je potomak Opela GT i Monza Concepta koji podiže Opelovu filozofiju skulpturalnog dizajna na novu razinu.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO