12.05.17 u 11:03

OBRATITE PAŽNJU

Šta se događa ženskom tijelu kad nema seksa?

Kada zapadnete u fazu da vam nije ni do seksa, vaše tijelo će vam poslati neke jasne signale da mu to novonastalo stanje ne prija.


Gubitak libida

“Kod ljudi koji se suzdržavaju od seksa sa vremenom počinju da se osjećaju tromo, a želja za seksom polako nestaje. Neki od mojih pacijenata to stanje opisuju poslovicom ‘Daleko od očiju, daleko od srca”‘, kaže dr Sari Koper, sertifikovani seksualni terapeut.

Smanjena lubrikacija

Još jedna nuspojava, koja se prvenstveno odnosi na starije žene, je problem lubrikacije vagine nakon apstinencije.

“Mlade žene koje imaju 20 ili 30 godina, imaće dovoljno estrogena koji će osigurati da ta tkiva ostanu zdrava, elastična i podmazana za vrijeme apstinencije. Kod žena od 60 godina, jednom kad estrogen nestane, ne vraća se”, kaže dr Koper.

Bolne menstruacije

U nedostatku seksualnih odnosa kod žena se pogoršavaju menstrualni bolovi.

“Materica je mišić, a mnoge žene za vrijeme orgazma zapravo doživljavaju kontrakcije materice što uzrokuje brže izbacivanje krvi. Grčevi se smanjuju, a menstrualna krv lakše izlazi iz tijela. Takođe, može doći do povećanja nivoa endorfina što isto pomaže kod menstrualnih grčeva”, objašnjava dr Robert Šnajder.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO